Independent: novērsts uzbrukums Terēzai Mejai

© DANIEL LEAL-OLIVAS / AFPPolicija uzbrukuma vietā Londonā. Foto no arhīva
Policija uzbrukuma vietā Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizdomās par uzbrukuma plānošanu Londonā un Birmingemā aizvadītajā nedēļā aizturēti divi cilvēki.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Lielbritānijas valsts izlūkdienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers paziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes novērsušas uzbrukumu premjerministrei Terēzai Mejai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Independent.

Sakarā ar aizdomām par uzbrukuma plānošanu Londonā un Birmingemā pagājušajā nedēļā tika aizturēti divi cilvēki. Uzbrukumu gatavoja islāmisti, viņi plānoja uzspridzināt somā noslēptu spridzekli pie premjera rezidences, un pēc tam uzbrukt Mejai ar nažiem.

Specdienesti metro stacijā Parsons Green Londonā - Sputnik Latvija
Terorisma draudu līmenis Lielbritānijā paaugstināts līdz kritiskajam

Iepriekš Londonas policija paziņoja, ka 20 gadus vecajam Lielbritānijas galvaspilsētas iedzīvotājam Naimuram Zakarijam Rahmanam un 21 gadu vecajam Birmingemas iedzīvotājam Mohamedam Akibam Imranam izvirzītas apsūdzības par terorakta plānošanu. Taču Skotlendjards atteicās apstiprināt, ka viņu aizturēšana saistīta ar uzbrukuma plānošanu premjerei. Saskaņā ar Independent datiem, Rahmans un Imrans trešdien stāsies Vestminsteras tiesas priekšā.

Otrdien MI5 vadītājs Ministru kabineta sēdē pastāstīja par deviņu terora aktu novēršanu pēdējā gada laikā.

Šogad Lielbritānijā notika pieci teroristiskie uzbrukumi. Par vislielāko kļuva sprādziens amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā Mančestrā 22. maijā, par tā upuriem kļuva 22 cilvēki, tostarp 12 bērni.

Ziņu lente
0