Apple vadītājs paziņoja, ka nebaidās no mākslīgā intelekta

© REUTERS / Beck DiefenbachKorporācijas Apple Inc vadītājs Tims Kuks
Korporācijas Apple Inc vadītājs Tims Kuks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apple vadītājs pauda pārliecību, ka tehnoloģijas izmainīt un padarīt pasauli labāku.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Korporācijas Apple Inc vadītājs Tims Kuks paziņoja, ka viņu neuztrauc mākslīgais intelekts, bet gan cilvēki, kuri domā kā mašīnas, laikā kad tehnoloģijas spēj izmainīt un padarīt pasauli labāku, vēsta RIA Novosti.

"Daudz tika pateikts par potenciālajiem mākslīgā intelekta negatīvajiem aspektiem. Es neuztraucos par mašīnām, kuras domā kā cilvēki, mani uztrauc cilvēki, kuri domā kā mašīnas. Mums ir jāstrādā kopā, lai cilvēcē ieviestu tehnoloģijas," paziņoja viņš, uzstājoties ceturtās Pasaules interneta konferences atklāšanas ceremonijā.

Робот по имени Марк 1 построенный графическим дизайнером из Японии Рикки Ма - Sputnik Latvija
Foto
Mehāniskā sapņu meitene

Apple vadītājs pauda pārliecību, ka tehnoloģijas izmainīt un padarīt pasauli labāku. "Tehnoloģijas var padarīt pasauli labāku, ja tās tiks ieviestas cilvēces dzīvē. Mēs uzskatām, ka mākslīgais intelekts spēs paplašināt cilvēka spējas un palīdzēs izdarīt izrāvienu, kurš pārveidos mūsu dzīvi izglītībā, medicīniskās apkalpošanas pieejamībā un citu jomu neskaitāmā daudzumā," teica viņš.

Apple vadītājs piebilda, ka nākotne var būt labāka ne tikai tehnoloģiju dēļ kā tādu, bet gan pateicoties tam, ka cilvēce tās izmantos.

Ķīnas Učženā svētdien atvērās Pasaules interneta konference, kura ilgs līdz 5. decembrim. Tās norises devīze ir "Digitālās ekonomikas attīstība atklātībai un savstarpējai labumu izmantošanai — vienotā likteņa sabiedrības celtniecība kibertelpā".

iPhone X - Sputnik Latvija
Jaunajiem iPhone X aukstumā nedarbojas ekrāns

Par konferences galvenajām tēmām kļūs tādi jautājumi kā mākslīgais intelekts, nabadzības apkarošana ar interneta palīdzību, interneta komunikācija un sociālā atbildība jaunu izaicinājumu apstākļos, globālā digitālā ekonomika, kibertelpas normas, kā arī starptautiskā sadarbība, lai pretotos kibertelpas izmantošanai noziegumu un terora aktu pastrādāšanai.

Šogad konferencē piedalās vairāk nekā 1,5 tūkstotis dalībnieku no 80 pasaules valstīm, tostarp, kompānijas Alibaba vadītājs Džeks Ma, Apple korporācijas vadītājs Tims Kuks, viens no interneta tēviem Roberts Eliots Kans, Kaspersky Lab dibinātājs un vadītājs Jevgēnijs Kasperskis un citi.    

Ziņu lente
0