Mācīties ir daudz vieglāk: francūzis pastāstījis par savu dienestu armijā Krimā

© Foto : Yann Avril Ян Авриль принимает присягу 25 декабря 2010 года
Ян Авриль принимает присягу 25 декабря 2010 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jans Avrils tika iesaukts dienestā Krievijā tūlīt pēc bakalaura grāda saņemšanas Francijā.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Francūzis Jans Avrils intervijā Sputnik France pastāstīja, ko iemācījies gadu ilgajā dienestā Krievijas armijā Krimā.

Jans Avrils (Yann Avril) ir francūzis ar dubultu pilsonību. Viņa māte Jana ir krieviete, bet tēvs – francūzis. Jans audzis Francijā, taču vēlāk sapratis, ka vēlas dzīvot Krievijā. Pēc iesaukuma Krievijas armijā jaunietis nolēma, ka tā ir lieliska iespēja pārbaudīt, cik patiesi ir stereotipi par krieviem, lai labāk saprastu viņus un integrētos sabiedrībā.

Jans dienēja 542. jūras kājnieku bataljonā Sevastopolē 2010.-2011. gg. Pēc dienesta Jans pabeidza studijas Francijā, taču tagad dzīvo Maskavā. Lai pastāstītu francūžiem par Krieviju, jaunais cilvēks atvēra kanālu YouTube, kurā stāsta par savu dzīvi Krievijas galvaspilsētā un apspriež ar Krieviju saistītus jautājumus.

© Foto : Yann AvrilKaujas formas tērpa svars ir vairāk nekā 20 kg
Обмундирование весит 20 кг, и это еще не полностью - Sputnik Latvija
Kaujas formas tērpa svars ir vairāk nekā 20 kg

"Krievijā joprojām pastāv vispārējā karaklausība… un tā ir iespēja krieviem," – uzskata Jans.

Viņš tika iesaukts dienestā Krievijā tūlīt pēc bakalaura grāda saņemšanas Francijā. Lai arī Jana paziņas nesaprata, kāpēc viņš vēlas dienēt Krievijas armijā, "atsaucot atmiņā Čečeniju, dedovščinu un citas šausmas, ko apraksta oficiālie mediji", jaunietis tomēr nolēma pats pārbaudīt visus aizspriedumus.

"Man vaicā, kāpēc es tā rīkojos, jo varēju palikt Francijā, dzīvot Parīzē un iztikt bez tā visa. Taču es esmu Krievijas Federācijas pilsonis, esmu karaklausībai padots. Tas nav piedāvājums, tas ir pienākums," – uzsvēra Avrils.

Jans precizēja, ka Francijā no 1996. gada, kad tika atcelta karaklausība, iespējams izvēlēties, un salīdzināja parasto skolu ar armiju. Viņš atgādināja, ka, atšķirībā no armijas, izglītība skolā ir obligāta un dažkārt tur iemāca šo to sliktu, piemēram, kauties vai pīpēt.

 

"Kļuvis pieaudzis, tu nenožēlo, ka esi gājis skolā, tāpat kā to, ka esi dienējis armijā. Ja dienē labā vienībā, tu to nenožēlo ne brīdi, tu ar to lepojies! – paskaidroja Avrils. – Obligātais dienests ļauj jauniešiem mācīties dzīvot kolektīvā, uzņemties atbildību, iegūt citas īpašības, kas vajadzīgas pieaugušam cilvēkam, it īpaši infantilā sabiedrībā."

Jans pavadīja gadu bez atvaļinājumiem kazarmās un mācībās Krimas stepē starp jauniešiem no visas Krievijas un dažādiem sociālajiem slāņiem. Jaunais vīrietis piezīmēja, ka daudz ko apguvis gadu ilgajā dienestā Krimā. Viņš joko, ka pēc kara reglamenta atgūšanas pārtraukumos starp pusstundu miegā un fiziskiem vingrojumiem noskaidrojies, ka apgūt jurisprudenci universitātē Parīze X bijis daudz vieglāk nekā šķitis agrāk.

Ziņu lente
0