Krievijas Bobsleja federācija: Mārtiņš Dukurs – viltus čempions

© AFP 2023 / EXPA / JOHANN GRODER / APAЗолотой медалист Мартинс Дукурс на чемпионате мира по скелетону в австрийском Иглсе
Золотой медалист Мартинс Дукурс на чемпионате мира по скелетону в австрийском Иглсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mārtiņa Dukura neveiksme skeletonistu sacensībās Pasaules kausa trešā posma ietvaros Kanādā nav palikusi nepamanīta – Krievijas Bobsleja federācija atgādināja Dukuram, ka viņš nav īsts čempions.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Kanādā noslēgušās skeletonistu sacensības Pasaules kausa trešā posma ietvaros, taču jaunizceptais olimpiskais čempions Martins Dukurs godalgotās vietas sacensībās nav izcīnījis.

Sacensībās uzvarēja Juns Sunbins (Dienvidkoreja), Ņikita Tregubovs (Krievija) un Martina brālis — Tomass Dukurs.

Бобслеист Алексей Воевода - Sputnik Latvija
Soču Olimpiādes čempions: Latvija velti cer pievākt Krievijas medaļas

Iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja atdeva Martinam Dukuram zelta medaļu, ko 2014. gada Olimpiskajās spēlēs izcīnīja uz visu mūžu diskvalificētais krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs.

Krievijas Bobsleja federācija nolēma nepalikt malā un komentēja sacensību rezultātus savā lapā Facebook. Organizācija paudusi viedokli, ka Dukurs ir viltots olimpiskais čempions, kurš tik vētraini atzīmējis savu mākslīgo uzvaru, ka palaidis garām visu pasaulē.

"Jaunizceptais viltu olimpiskais čempions no Latvijas tik vētraini atzīmējis savu mākslīgo uzvaru, ka palaidis garām visu pasaulē. Viņš ieņēmis sesto vietu pēc izgāšanās pirmajā mēģinājumā. Tiesa, otrajā viņš situāciju uzlaboja. Apdullinošas izgāšanās vietā iznākusi vienkārša "izgāšanās". Vecākais brālis Tomass glābis ģimenes reputāciju, ieņemot trešo vietu. Vladislavs Marčenkovs otro mēģinājumu neieguva," — teikts paziņojumā.

Publikācijai veltītajos komentāros sākās vētraina diskusija, un viens no tās dalībniekiem paziņoja, ka, acīmredzot, tik ļaunpriecīgus paziņojumus "drukā kašķīga bāba". Pēc tam Krievijas Bobsleja federācija pasteidzās atbildēt, ka jāprot uzvesties kā vīram, kā to dara Oskars Melbārdis.

"Citādi var visu mūžu bakstīties un nekļūt par olimpisko čempionu. Pēc Phjončhanas meklēsiet skrambas uz korejieša mēģenēm. Ar Dievpalīgu," — federācijas pārstāvji novēlēja neapmierinātajiem lietotājiem. 

Ziņu lente
0