Holandietis nejauši nopircis Hitlera akvareli par 75 centiem

© Sputnik / Dinara NikiforovaKrāmu tirgus
Krāmu tirgus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēģinājumi pārdot Ādolfa Hitlera gleznu bijuši nesekmīgi – izsoļu nami atteikušies to izstādīt.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Vīrietis Nīderlandē nejauši iegādājies Adolfa Hitlera zīmētu akvareli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Volkstrant.

Glezna "Vecais rātsnams" tika pārdota krāmu tirgū par 75 centiem. Gleznas autora parakstu jaunais īpašnieks ievēroja tikai pēc atgriešanās mājās.

Бар - Sputnik Latvija
Tūrists samaksājis desmit tūkstošus dolāru par viltota Macallan viskija degustāciju

Vīrieša meita nevēlējās glabāt mājās tik specifisku mākslas darbu un mēģināja to pārdot, taču izsoļu nami atteicās pieņemt to pārdošanai, vēsta Volkstrant.

Galu galā sieviete atdevusi gleznu Holandes Kara dokumentācijas institūtam. Pēc vairākus mēnešus ilgā autentifikācijas procesa eksperti konstatēja, ka akvareli patiešām gleznojis Ādolfs Hitlers.

Iepriekš vācu mediji vēstīja, ka amatieru arheologs Vācijas ziemeļaustrumos atradis radioaktīvu metāla priekšmetu, kas, iespējams, saistīts ar Trešā reiha kodolprogrammu.

Izdevums Berliner Kurier ziņoja, ka 64 gadus vecais Bernds Telmans netālu no Oranienburgas (Brandenburgas federālā zeme) uzdūries aizdomīgam priekšmetam, ko izracis, aiznesis uz mājām un informējis par to varasiestādes.

Памятник Энгельсу перевезут в Манчестер - Sputnik Latvija
The New York Times: Mančestrā tiks uzstādīta Engelsa statuja no Ukrainas

Policisti konstatēja, ka tas ir radioaktīvs. Pēc kaimiņu māju iedzīvotāju evakuācijas glābšanas dienestu speciālisti ievietoja to svina kastē. Pret Telmanu ierosināta krimināllieta sakarā ar radioaktīvu materiālu nelikumīgu glabāšanu.

Policija ziņoja, ka atradums, iespējams, saistīts ar rūpnīcas "Auergesellschaft" darbību, kur Otrā pasaules kara laikā notika urāna bagātināšanas eksperimenti. 1945. gadā sabiedroto aviācija sagrāva slepeno uzņēmumu. Rūpnīcas ražošanas jaudu precīzu mērogu noskaidrot neizdevās, jo ar to saistītie dokumenti bija iznīcināti Trešā Reiha pastāvēšanas pēdējos mēnešos.

Ziņu lente
0