Skolnieks izraisījis skandālu ar "feiku ziņām" veltītu T-kreklu

© AP Photo/David GoldmanЛоготип компании CNN
Логотип компании CNN - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēģinājumi piespiest zēnu novilkt T-kreklu noveduši pie skandāla – vecāki atbalstīja dēlu, kurš kritiski noskaņots pret vadošo mediju kompāniju ASV.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Septītās klases skolnieks (12-13 gadi) kādā skolā Džordžijas štatā (ASV) nolēma doties ekskursijā uz telekompānijas CNN ofisu Atlantā tērpies T-kreklā ar uzrakstu FNN (Fake News Network — feika ziņu tīkls). Par to informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RT.

Skolotāja, ievērojusi minēto uzrakstu un lūgusi zēnu novilkt T-kreklu.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM pārstāve: viltus informācijas izplatīšanu par Krieviju atbalsta vairākas valstis

Zēna vecāki atbalstīja zēnu un pieprasīja paskaidrojumus. Rezultātā skolas pārstāvji atvainojās par incidentu, taču tagad vecāki pieprasa atvainošanos dēlam personīgi, jo ideju nēsāt T-kreklu ar šādu uzrakstu izteicis pats zēns un, saskaņā ar ASV Konstitūcijas pirmo grozījumu, viņam ir uz to tiesības.

ASV prezidents Donalds Tramps vairākkārt asi kritizējis amerikāņu medijus par to publicētajām nepatiesajām ziņām (fake news — angļu val.). Cita starpā viņš minējis tādus izdevumus un telekanālus kā CNN, Buzzfeed, The New York Times un The Washington Post.

Kur nepatiesas ziņas, tur arī nepatiesa diplomātija

17. novembrī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs laidis klajā jaunu "mēmu", kas raksturo amerikāņu diplomātiju.

Viņš pievērsa uzmanību jaunai parādībai starptautiskajās attiecībās – "kad ir ne tikai nepatiesas ziņas, bet arī nepatiesa diplomātija". "Tas ir skumji," – piebilda Lavrovs.

Tā viņš komentēja ASV pastāvīgās pārstāves ANO Nikijas Heilijas vārdus, kura klāstīja, ka krievu diplomāti neesot vēlējušies apspriest rezolūciju par OPCW-ANO misijas mandātu Sīrijā.

"Viņi (ASV – red.) nav vēlējušies risināt nevienu problēmu, kuras būtību esam atspoguļojuši. Taču visai nervozie Heilijas kundzes izteikumi par to, ka Krievijas misija vairākas dienas noraidījusi viņas ierosinājumus tikties un apspriest šo jautajumu, apspriest abus rezolūcijas projektus, — tie ir meli," – uzsvēra Lavrovs.

Ziņu lente
0