Spānijas aizsardzības ministre komentējusi sarunu ar krievu prankeriem

© pixabaySpānijas karogs
Spānijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu prankeri Leksuss un Vovans izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri, uzdodoties par Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Spānijas aizsardzības ministre Marija Doloresa de Kospedāle komentējusi tālruņa sarunu ar Krievijas prankeriem, kuri viņai piezvanīja Latvijas aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vārdā un paziņoja, ka Katalonijas valdības bijušais vadītājs Karless Pudždemons ir Krievijas specdienestu aģents ar iesauku Čipolino, bet puse krievu tūristu Barselonā — profesionāli karavīri, atgādināja RIA Novosti.

"Tā bija ļoti dīvaina saruna. Es lūdzu runāt angliski, taču viņi to nevēlējās. Viņi izslēdza tulkojumu. Tā kā es nenoticēju, pārtraucu sarunu un nepārzvanīju. Tagad zinu, ka tie bijuši krievi," — rakstīja Kospedāle Twitter.

Telefona saruna - Sputnik Latvija
Krievu prankeri Bergmaņa vārdā izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri

Spānijā valdošā Tautas partija, kuras līderis ir premjerministrs Mariano Rahojs, pārpublicēja ministres teikto un piebilda: "Krievija joprojām manipulē ar demokrātisko attīstību Katalonijā."

Prankeri Vladmirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs (Vovans un Leksuss) pastāstīja, kā izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri pēc viņas vārdiem par "Maskavas roku" Katalonijas referendumā. Sarunu ar ministri viņi publicēja YouTube.

Ieraksts liecina, ka ministre pati pārzvanījusi prankeriem un paziņojusi, ka informējusi par sarunu Rahoju un viņš izteicis vēlmi tikties ar Latvijas aizsardzības ministru un premjerministru. Prankeri apstiprinājuši, ka arī vēlas tikties, taču vēlāk, pēc viņu vārdiem, de Kospedāle, domājams, sapratusi, ka izjokota.

Pēdējo nedēļu laikā spāņu mediji, piemēram, avīze El País, publicējuši rakstu sēriju, apsūdzot Krievijas medijus, tostarp — telekanālu RT un aģentūru Sputnik par Katalonijas krīzes neobjektīvu atspoguļošanu un kaut kādu "sociālo tīklu kontu lietošanu negatīva Spānijas imidža izplatīšanai". Pie tam spāņu mediji raksta, ka Katalonijas neatkarības piekritējus esot atbalstījuši kaut kādi "krievu hakeri".

Savukārt Kospedāle skaidroja, ka Spānijas valdība esot pārliecināta par to, ka "propaganda" par Katalonijas krīzi internetā izplatīta no Krievijas un Venecuēlas teritorijas, taču neesot pārliecināta par to, kas aiz tās stāvot.

Мадрид, архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
Briselē izvērtēs "Krievijas atbalstu" Katalonijai

Arī Spānijas ārlietu ministrs Alfonso Dastiss stāstīja par "aizdomīgu trafiku", kas saistīts ar tīkliem, kuru izplatības punkti atrodas Krievijā un Venecuēlā, bet Mariano Rahojs apgalvoja, ka liels skaits "nepatiesu pret Spāniju vērstu ziņu" nācis tieši no Krievijas. Pie tam Spānijas varasiestādes ziņo, ka informācija par Krievijas valdības līdzdalību šajos pasākumos nav saņemta.

Maskava aicinājusi Madridi minēt konkrētus faktus par Krievijas iejaukšanos Katalonijas krīzē. ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka īpašu neizpratni radījuši Dastisa vārdi par to, ka Krievija esot ieinteresēta panākt Spānijas novājināšanos.

Ziņu lente
0