The Local: Venēcijas mērs iesaka tūristiem mācīties itāļu valodu

© Foto : pixabay.com / jarekgrafikВенеция, Италия
Венеция, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristi bieži sūdzas par Venēcijas augstajām cenām, taču pilsētas mērs Luidži Brunjaro lika viņiem iztukšot maciņus un pie reizes iemācīties itāļu valodu.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Venēcijas mērs Luidži Brunjaro nosauca tūristus, kuri pasūdzējās par augstajām cenām pilsētā, par "pašlabuma tīkotājiem", raksta The Local.

"Laipni lūgti, taču jums ir jātērē nauda," — teica viņš pēc daudzām sūdzībām par to, ka restorāni pilsētas centrā atstāja tūristus bez graša kabatā.

Mērs nosauca par "pašlabuma tīkotājiem" britus, kuri nesen samaksāja vairāk nekā 500 eiro par pusdienām netālu no Sanmarko laukuma un mēģināja apstrīdēt rēķinu.

"Viņi samaksāja taisnīgu cenu. Es aplaudēju restorāna īpašniekiem, kurš izrakstīja šādu rēķinu – tas rāda, ka Venēcijā viss tiek darīts likumīgi," — teica Brunjaro kanālam Sky TG24.

"Ja jūs braucat uz Venēciju, tad atcerieties par to, ka jums ir jātērē nauda, un neaizmirstiet atstāt dzeramnaudu tiem, kuri jūs apkalpoja," — piebilda viņš.

Britu tūrists Lūks Tans vaino restorānu Trattoria Casanova par to, ka tur izmantoja viņa itāļu valodas nezināšanu un atnesa viņam vairākus dārgus ēdienus no jūras veltēm, kurus neviens nebija pasūtījis. Pusdienas beigās izmaksājušas 526 eiro.

Raivis Dzintars - Sputnik Latvija
Nacionālais bloks vēlas padzīt krievu valodu no viesnīcām un restorāniem Latvijā

Tūrists apmaksāja rēķinu, taču uzrakstīja par šo situāciju Brunjaro, lai pievērstu viņa uzmanību "uzvedībai, kura var sabojāt Venēcijas reputāciju". Taču mērs vienkārši atgrieza vēstuli nosūtītājam.

"Viņi ēd un dzer, un pēc tam saka, ka nesaprot mūsu valodu. Bet, ja jūs braucat uz Itāliju, tad jums ir jāiemācās itāļu valoda, un vēl nekaitēs venēciešu dialekta zināšanas," — teica Brunjaro.

Mērs uzstāj, ka Venēcija nav vienīgā dārgā vieta Eiropā. Savā Twitter mikroblogā viņš publicēja rēķina fotogrāfiju no austriešu kafejnīcas, kurā četras kafijas tases maksāja 11 eiro un jautāja: "Kam man uzrakstīt par šo rēķinu no Vīnes lidostas?!"

Taču ne visi Venēcijā piekrīt Brunjaro. "25. aprīļa grupa" (nosaukta par godu Svētajam Markam, Venēcijas sargātājam, kura piemiņa tiek svinēta 25. aprīlī), kura apvieno parastus venēciešus, paziņoja, ka varas iestādes "izpārdod to par mārciņu".

"Pasmejoties par britu tūristu, kurš nerunā ne itāliešu, ne venēciešu valodā, it kā tas būtu pietiekams attaisnojums tam, lai apzagtu mūsu viesus, mērs deva saprast, ka tā ir izplatīta prakse Venēcijā. Tas tā nav, un viņš nevar runāt mūsu vārdā," — teikts grupas paziņojumā.

Tas ir otrs incidents ar tūristiem pēdējās nedēļas laikā. Pirms tam japāniešu grupa pasūdzējās, ka tratorijā Venēcijas centrā par pastas ēdienu ar omāru viņiem palūdza 120 eiro, izmantojot situāciju, ka cena bija norādīta par gramu. Ar cita apmeklētāja palīdzību viņi spēja samazināt rēķinu par 40%.

Приготовление шаурмы - Sputnik Latvija
Venēcija pieteica karu kebabiem

Atzīmēsim, ka iepriekš venēcieši sūdzējās par tūristiem, kuri braukāja ar automobiļiem gājēju zonā, peldējās vēsturiskajās strūklakās un kārtoja savas dabiskas vajadzības ielās. Brunjaro nāca pie varas, solot savaldīt tūrisma nozari, kas, kā teica venēcieši, neļāva viņiem normāli dzīvot savā pilsētā.

Šogad viņš spēra virkni soļu, lai samazinātu ļaužu pūļus populārākajās pilsētas vietās – no tūristu dzīvesvietu samazināšanas līdz pat automātisku cilvēku skaitītāju uzstādīšanai. Tāpat pagājušajā nedēļā Itālijas valdība atbalstīja plānus aizliegt kruīza laineru stāvēšanu Venēcijas centrā.

Ziņu lente
0