Beļģijas tiesa atbrīvoja Karlesu Pudždemonu un viņa kolēģus

© LLUIS GENE / AFPГлава правительства Каталонии Карлес Пучдемон на референдуме о независимости Каталонии, Испания
Глава правительства Каталонии Карлес Пучдемон на референдуме о независимости Каталонии, Испания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesnesis neredzēja iemeslu turēt ieslodzījumā bijušos ierēdņus, taču viņu pienākums ir palikt Beļģijas teritorijā pirms došanās uz Spāniju.

RĪGA, 6.novembris – Sputnik. Beļģijas tiesa atbrīvoja no aresta bijušo Katalonijas līderi Karlesu Pudždemonu un citus bijušos Katalonijas valdības locekļus, paziņoja Katalonijas nacionālās asamblejas (viena no reģionā lielākajām nacionālistiskajām sabiedriskajām organizācijām) vadītāja vietnieks Agusti Aļkobero.

"Bijušais Katalonijas vadītājs un viņa padomnieki atstāti brīvībā. Ir tādas valstis kā Beļģija, kur taisnīgums paliek neatkarīgs," — uzrakstīja Aļkobero savā Twitter.

Kā ziņo spāņu avīze El Pais, tiesnesis pieņēma šādu lēmumu, jo neredzēja iemeslu turēt arestā bijušos ierēdņus. Taču viņu pienākums ir palikt Beļģijas teritorijā pirms došanās uz Spāniju. Atbrīvotajiem bijušajiem Katalonijas valdības locekļiem ir jāsniedz Beļģijas varas iestādēm sava pagaidu adrese, jāsadarbojas ar izmeklēšanu un jāierodas visos tiesībsargu izsaukumos. Lēmums par bijušo Katalonijas valdības locekļu nodošanu Spānijai tiks pieņemts Beļģijas tiesā 15 dienu laikā.

Тысячи человек в Барселоне вышли на акцию протеста против ареста каталонских политиков - Sputnik Latvija
Video
Barselona protestē pret Katalonijas politiķu arestu

Svētdien, 5. novembrī, Karless Pudždemons brīvprātīgi ieradās policijas iecirknī Briselē un tika ieslodzīts. Kopā ar viņu policijā ieradās četri bijušie Katalonijas valdības locekļi advokātu pavadībā.

Spānijas Nacionālās tiesu palātas tiesnesis 3. novembrī izsniedza orderi Pudždemona un citu bijušo Katalonijas valdības locekļu arestam. Viņiem tiek inkriminēta sacelšanās organizēšanā, dumpošanā, valsts līdzekļu izšķērdēšanā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un nepakļautībā varas iestādēm. Aresta orderis tika nodots Beļģijas prokuratūrai. Turklāt tika izsniegti nacionālie un starptautiskie aresta orderi.

Ziņu lente
0