BMW atsauc 1,4 miljonus automašīnu to aizdegšanās riska dēļ

© pixabayАвтомобиль BMW
Автомобиль BMW - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par produkcijas atgriešanos rūpnīcā tika pieņemts pēc BMW speciālistu tikšanās ar ASV Ceļu satiksmes drošības nacionālo administrāciju.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Vācu automašīnu koncerns BMW atsauks gandrīz 1,4 miljonus automašīnu Ziemeļamerikā pēc diviem incidentiem, kas saistīti ar automašīnu aizdegšanos, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Amerikāniete savā BMW nogāzās no septītā stāva, nemākulīgi mēģinot pieparkoties - Sputnik Latvija
Video
Amerikāniete savā BMW nogāzās no septītā stāva, nemākulīgi mēģinot pieparkoties

Pirmajā partijā tiks atsaukti 670 tūkstoši automašīnu BMW Series 3, kas izlaistas laika periodā no 2006. līdz 2011. gadam: tajos konstatētas problēmas apsildīšanas un gaisa kondicionēšanas sistēmas vados, kā rezultātā pieaug aizdegšanās risks. Otrajā partijā tiks atsaukti 740 tūkstoši automašīnu, kas ražotas laikā no 2007. līdz 2011. gadam, kurās iespējamas dzinēja vārstuļu disfunkcijas – arī tās var novest pie ugunsgrēka.

BMW pārstāvis Maikls Rebstoks pastāstīja, ka šajā gadījumā automašīnas tiks atsauktas no Savienotajām Valstīm un Kanādas. Pie tam kompānija pieļāva pasākuma ģeogrāfijas tālāku paplašināšanos. Lēmums par produkcijas atgriešanos rūpnīcā tika pieņemts pēc BMW speciālistu tikšanās ar ASV Ceļu satiksmes drošības nacionālo administrāciju.

Iepriekš kompānijas automašīnu masveida atsaukšana notika šoziem Ķīnā: februārī BMW attsauca 42 tūkstošus automašīnu no ĶTR drošības spilvenu defektu rezultātā. Tolaik autoražotājs bez maksas nomainīja brāķētos izstrādājumus 2012. gadā ražotajās automašīnās.

Ziņu lente
0