Lielbritānijas aizsardzības ministrs atkāpies no amata nepiedienīgas uzvedības dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas politisko notikumu komentētāja Džūlija Hārtlija Brūere pastāstīja par kādu incidentu, kas noticis pirms 15 gadiem, nenosaucot "huligāna" vārdu, taču mediji noskaidrojuši, kas atļāvies vaļības attiecībās ar žurnālisti.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons atkāpies no amata, vēsta Sputnik Baltkrievija. Savu lēmumu britu telekanāla BBC ēterā viņš pamatoja ar nepiedienīgu izturēšanos.

"Mēs gaidām ļoti augstus standartus no bruņoto spēku puses. Izrādījies, ka pagātnē mana uzvedība bija zemāka par šiem standartiem. Es uzskatu, ka būtu nepareizi turpināt darbu aizsardzības ministra postenī," — paziņoja Fellons televīzijā.

Džordžs Bušs - Sputnik Latvija
Džordžs Bušs, vecākais, apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos

Iepriekš populāra britu televīzijas zvaigzne, agrākā politiskā komentētāja Džūlija Hārtlija-Brūere pastāstīja par incidentu, kas noticis 2002. gadā. Konservatīvās partijas konferencē vīrietis, kura vārdu viņa nenosauca, vairākkārt izrādījis vēlmi pieskarties viņas ceļgalam. Pēc kārtējā mēģinājuma žurnāliste brīdinājusi, ka viņai nāksies iesist kavalierim. Izdevums Sun ātri noskaidroja nezināmā vīrieša personību — izrādījās, ka tas bijis Fellons. Ministrs atzina vaļības attiecībās ar Hārtliju-Brūeri, taču paskaidroja, ka atvainojies par savu rīcību.

"Tas, kas bija pieņemams pirms 10, 15 gadiem, patlaban jau ir nepieņemams," — uzsvēra ministrs. Viņš atzina, ka patlaban jādara viss iespējamais, lai aizsargātu valdībā strādājošas sievietes no uzmākšanās — iepriekš britu mediji ziņoja par dažiem incidentiem. Fellons norādīja, ka visas šīs sūdzības ir jāizmeklē.

Pēdējā laikā pasaule uzzinājusi par lielu skaitu uzmākšanās gadījumu, pārsvarā — šovbiznesa, kinoindustrijas un sporta pārstāvju aprindās. 

Ziņu lente
0