Beļģija nav iniciējusi Pudždemona ierašanos, paziņoja valsts valdībā

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasKarless Pudždemons
Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Pudždemons uzstājās žurnālistu priekšā Briselē, paziņojot, ka viņa ierašanās nekādā veidā nav saistīta ar Beļģiju.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik, Vladimirs Dobrovoļskis. Beļģija nav iniciējusi bijušo Katalonijas valdības (ženeralitāta) priekšsēdētāja Karlesa Pudždemona ierašanos valsti, seko viņa tiesību ievērošanai un uztur diplomātiskus kontaktus ar Madridi, teikts Beļģijas premjerministra Šarla Mišela kancelejā, vēsta RIA Novosti.

Ziņojumā tiek atzīmēts, ka "vakar premjerministrs tika informēts par izsludināto Pudždemona kung klātieni Beļģijā".

Katalonija - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija atbalstīja Madrides pasākumus attiecībā uz Kataloniju

"Pudždemons atrodas Beļģijā ne pēc ielūguma, ne pēc Beļģijas valdības iniciatīvas," teikts ziņojumā, kur īpaši tiek minēts, ka "Beļģijas valdība nav veikusi nekādus pasākumus, lai sekmētu Pudždemona ierašanos Beļģijas teritorijā".

Premjerministra kanceleja atzīmē, ka "Pudždemonam piemīt tādas pašas tiesības un pienākumi kā jebkuram Eiropas pilsonim, ne vairāk un ne mazāk". "Valdība turpinās sekot līdzi tiesiskas valsts principu ievērošanai," teikts dokumentā.

Turklāt ziņojumā tiek atzīmēts, ka "valdība uzturēs regulārus diplomātiskus kontaktus ar Spāniju esošajos apstākļos".

Otrdien Pudždemons uzstājās žurnālistu priekšā Briselē, paziņojot, ka viņa ierašanās nekādā veidā nav saistīta ar Beļģiju. Pēc viņa sacītā, viņš ieradās Briselē kā Eiropas Savienības galvaspilsētā, lai viņa balss tiktu sazirdēta.

Ziņu lente
0