Aptauja: trešdaļa kataloniešu iestājas par neatkarību no Spānijas

© Sputnik / Хавьер Луэнго / Pāriet pie mediju bankasВсеобщая забастовка в поддержку референдума о независимости Каталонии в Барселоне
Всеобщая забастовка в поддержку референдума о независимости Каталонии в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2015. gadā par Katalonijas neatkarību iestājās 47,7% aptaujāto.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Tikai trešdaļa kataloniešu iestājas par reģiona neatkarību no Spānijas, vēsta RIA Novosti.

Kompānija Sigma Dos pēc Spānijas izdevuma El Mundo pasūtījuma aptaujāja 1000 cilvēkus. Par atdalīšanos izteicās 33,5%, par Katalonijas autonomijas statusa saglabāšanu Spānijas sastāvā – 58,3%, 8,1% atturējās no atbildes.

Флаги ЕС, Испании и Каталонии - Sputnik Latvija
Madrides norīkotās amatpersonas pārņem varu Katalonijā

Saskaņā ar datiem ko publicēja 28. oktobrī izdevums El Pais ar atsauci uz sabiedrības viedokļa izpētes centra Metroscopia aptauju, no 500 aptaujātajiem cilvēkiem tikai 29% Katalonijas iedzīvotāju atbalsta reģiona neatkarību.

Svētdien El Mundo publicēja aģentūras Sigma Dos aptaujas rezultātus, saskaņā ar kuriem 42,5% kataloniešu bija gatavi balsot par partijām, kuras iestājas par reģiona neatkarību; partijas, kuras atbalsta Katalonijas saglabāšanu Spānijas sastāvā, ieguva mazliet lielāku atbalstu – 43,4%. 1000 reģiona iedzīvotāju aptauja tika veikta laika periodā no 23. līdz 26. oktobrim.

Spānijas valdība paziņoja par esošā Katalonijas parlamenta atlaišanu, kurš 27. oktobrī pieņēma neatkarības rezolūciju un paziņoja par ārkārtējām vēlēšanām 21. decembrī.

Ziņu lente
0