De Santamarija kļuvusi par jauno Katalonijas vadītāju

© REUTERS / Juan MedinaСорайя Саэнс де Сантамария, вице-президент испанского правительства
Сорайя Саэнс де Сантамария, вице-президент испанского правительства - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par turpmāko dienu intrigu kļūs jautājums, vai spēs Madrides norīkotā spāniete savaldīt nemierīgos kataloniešus un saglabāt karalistes vienotību.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Spānijas valdības pieņemtā lēmumam par Spānijas konstitūcijas 155. panta piemērošanu un Katalonijas pāreju tiešā Spānijas varas kontrolē sekoja arī jaunas norīkošanas.

Ситуация у парламента Каталонии в Барселоне - Sputnik Latvija
Katalonijas parlaments nobalsojis par neatkarību no Spānijas

Kā paziņoja RIA Novosti, Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs norīkoja par Katalonijas vadītāju savu vietnieci Soraju Saensu de Santamariju no amata atstādinātā Karlesa Pudždemona vietā.

Katalonijas ženeralitāta pilnvaras uzņēmās Spānijas Karalistes Ministru padome.

Marija Soraja Saensa de Santamarija Antona (Maria Soraya Saenz de Santamaria Anton) dzimusi 1971. gada 10. jūnijā Valjadolides pilsētā Spānijas ziemeļrietumos.

1994. gadā, iegūstot juridisko izglītību Valjadolides universitātē, Saensa de Santamarija strādāja par advokāti Leonā, kā arī pasniedza administratīvo likumu Karlesa III Universitātē, Madridē.

2004. gadā viņa tika ievēlēta par Spānijas parlamenta apakšējās palātas deputāti no Madrides. 2008. gadā kļuva par Tautas partijas preses sekretāri un pirmo sievieti šajā amatā.

2011. gada decembrī iekļuva Mariano Rahoja Ministru Kabineta sastāvā kā pirmā valdības priekšsēdētāja vietniece, valdības preses pārstāve un valdības priekšsēdētāja administrāciju vadošā ministre.

Глава Женералитета Каталонии Карлес Пучдемон - Sputnik Latvija
Pudždemons apsūdzējis Spānijas karali agresijā pret Katalonijas tiesībām

Kā jau iepriekš tika stāstīts, 27. oktobrī, Katalonijas parlaments pieņēma rezolūciju par autonomijas neatkarību. Atbildot uz to, Madride atlaida Katalonijas parlamentu un atstādināja no amata vietējās valdības locekļus un to vadītāju Karlesu Pudždemonu.

Pirmstermiņa vēlēšanas jaunajā Katalonijas parlamenta sastāvā paredzētas 21. decembrī.

Spānijas valdība tāpat slēgusi visas Katalonijas ženeralitāta pārstāvniecības ārpus valsts robežām, izņemot Briseli, taču tā vadītājs tika atlaists no amata. No amata atstādināts arī Katalonijas ženeralitāta pārstāvis Madridē

Ziņu lente
0