CIP vadītājs pastāstīja par reakciju uz iespējamo Kima Čenuna "pazušanu"

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasКим Чен Ын
Ким Чен Ын - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš CIP direktors paziņoja, ka ASV ir jābūt gatavām Ziemeļkorejas raķešu triecienam, taču nespēja paskaidrot, kā valsts grasās novērst "pēdējo soli".

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. CIP vadītājs Maikls Pompeo pastāstīja, kā rīkosies iestāde, ja Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns "pēkšņi nomirs", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz South China Morning Post.

Ziemeļkorejas raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dienvidkorejas mediji paziņojuši par Ziemeļkorejas gatavošanos jauniem raķešu izmēģinājumiem

"Kas attiecas uz Kimu Čenunu, tad ņemot vērā CIP vēsturi, ja viņš pazudīs, es vienkārši par to nerunāšu," — paziņoja CIP direktors, atbildot uz jautājumu par to, kas būs, ja Ziemeļkorejas līderi likvidēs. Centrālās Izlūkdienesta pārvaldes vadītājs tāpat pastāstīja, kā mainīsies organizācija un tās uzdevumi. "Mēs grasāmies kļūt par daudz spītīgāku aģentūru," — piebilda Pompeo.

Phenjanas un Vašingtonas pretošanās pastiprinājusies pēc Štatu un Dienvidkorejas militārajām mācībām trieciena apgūšanai pret Ziemeļkoreju kara gadījumā. Ziemeļkoreja uztraucas par amerikāņu draudiem un palielina kodola un raķešu potenciālu.

Septembra sākumā Ziemeļkoreja informēja par ūdeņraža bumbas sekmīgiem izmēģinājumiem, nedēļu iepriekš izmēģināja ballistisko raķeti. Krievija un Ķīna ierosināja KTDR pasludināt kodolizmēģinājumu un raķešu palaišanas moratoriju, bet Dienvidkorejai un ASV — atturēties no mācībām reģionā, lai stabilizētu situāciju pussalā, taču Vašingtona šo iniciatīvu ignorēja.

Ziņu lente
0