Aptauja: briti novērtēja Brexit pārrunu panākumus

© AP Photo/Kirsty WigglesworthФлаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото
Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar publicētajiem datiem, kopumā 76% respondentu uzskata, ka pārrunu process norit "ļoti slikti" vai "pietiekami slikti".

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Vairāk nekā 75% britu uzskata, ka Brexit pārrunas ar Eiropas Savienību norit slikti, liecina aptaujas dati, ko veicis pēc avīzes Independent pasūtījuma BMG Research centrs, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar publicētajiem datiem, kopumā 76% respondentu uzskata, ka pārrunu process norit "ļoti slikti" vai "pietiekami slikti". Tikai 1% britu uzskata, ka Brexit pārrunas norit labi, vēl 11% uzskata, ka "pietiekami labi".

Британский флаг перед зданием Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Eiropas Komisija: progress pārrunās par Brexit nav panākts

Tāpat aptaujas rezultāti rāda, ka gandrīz puse britu (46%) uzskata, ka vienošanos ar ES, visticamāk, panākt neizdosies.

Līdz ar to, 45% aptaujāto uzskata, ka Brexit vienošanos neesamība ir slikts variants Lielbritānijai. Kaut gan 52% respondentu, pēc aptaujas datiem, iestājās par pārrunu turpināšanu ar Eiropas Savienību, vairums britu uzskata, ka potenciāla vienošanās būtu izdevīgāka Eiropas Savienībai, nevis Lielbritānijai.

Aptauja notika laika posmā no 17. līdz 20. oktobrim, tajā piedalījās 1,5 tūkstoši cilvēku, kas vecāki par 18 gadiem.

Pēdējo mēnešu laikā notiek pārrunas par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem no Eiropas Savienības, to temati ir "šķirošo" reģionu pilsoņu tiesības, Īrijas robeža un Apvienotās Karalistes finanšu saistību noregulēšana ar ES. Šie ir pārrunu pirmās fāzes jautājumi. Pagaidām Eiropas Savienība neatzīst, ka šajā virzienā tiekot sasniegts pietiekams progress, un nevēlas sākt otrās fāzes pārrunas.

Ziņu lente
0