Katalonijas vadītājs nosaucis neatkarības pasludināšanas noteikumus

© REUTERS/Jon NazcaФлаги ЕС, Испании и Каталонии
Флаги ЕС, Испании и Каталонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijas vadītājs Karless Pudždemons norādījis, ka referendumā par Katalonijas neatkarību izteicās vairāk cilvēku nekā Lielbritānijā – par izstāšanos no ES.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Katalonijas parlaments nobalsos par neatkarību no Spānijas, ja Madride joprojām atteiksies no dialoga, teikts Katalonijas vadītāja Karlesa Pudždemona vēstulē Spānijas premjeram Mariano Rahojam, vēsta RIA Novosti.

Pudždemons uzsvēra, ka Katalonijas neatkarības pasludināšanas apturēšana ir "saglabājusies spēkā".

Тысячи человек в Барселоне вышли на митинг со свечами - Sputnik Latvija
Video
Katalonija atbildējusi uz līderu arestiem ar masveida akciju Barselonā

"Ja valdība joprojām traucēs dialogam un turpinās spiedienu, Katalonijas parlaments var pieņemt lēmumu par balsojumu jautājumā par formālo neatkarības deklarāciju, par kuru netika nobalsots 10. oktobrī, ja uzskatīs par vajadzīgu," – teikts vēstulē.

Politiķis atgādināja, ka "1. oktobrī Katalonijas tauta pieņēma lēmumu par neatkarību referendumā ar vēlētāju vairākuma atbalstu". Pudždemons norādīja, ka procentuālā attiecībā referendumā par Katalonijas neatkarību izteicās vairāk cilvēku nekā Lielbritānijā – par izstāšanos no ES, bet kvantitatīvā izteiksmē – vairāk nekā balsojumā par Katalonijas statusu 2006. gadā.

Sestdien ieplānota Spānijas Ministru padomes ārkārtas sēde, kurā iecerēts izmantot Konstitūcijas 155. pantu, kas ierobežo Katalonijas pašvaldību, teikts Spānijas valdības paziņojumā.

Valdība iecerējusi nodot jautājumu izskatīšanai Senātā. Uzsvērts, ka tas veikts ar mērķi aizsargāt Spānijas, tostarp Katalonijas iedzīvotāju intereses un atjaunot konstitucionālo kārtību autonomā veidojumā".

Paziņojumā norādīts, ka Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons atteicies izpildīt Spānijas premjerministra Mariano Rahoja prasību – skaidri un nepārprotami paskaidrot, vai pasludināta autonomā apgabala neatkarība, un atjaunot konstitucionālo kārtību.

Ziņu lente
0