Krievija iecerējusi ierobežot vairāku ASV mediju darbību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava vēlas atbildēt uz Krievijas plašsaziņas līdzekļu apspiešanu ASV.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes Valsts suverenitātes aizsardzības komisija ierosinājusi Sakaru ministrijai ieviest ierobežojumus pieciem Krievijas teritorijā strādājošiem ASV medijiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Sarakstā ir pieci mediji, kuru darbību Krievijas teritorijā iespējams uzskatīt par propagandisku, nevis žurnālistisku, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja informācijas avots Federācijas Padomē. Viņš paskaidroja, ka sarakstā iekļauti "Amerikas balss", "Radio Brīvība" un CNN.

RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
RT galvenā redaktore: Klintone ir mūsu uzticamākā skatītāja

Galīgo lēmumu plānots pieņemt komisijas sēdē 23. oktobrī, pēc tam piedāvājums tiks nosūtīts Sakaru ministrijai.

Pagājušajā nedēļā Tieslietu ministrija informēja korporāciju "Radio Brīvība" un vēl divas ASV mediju redakcijas par iespējamiem ierobežojumiem atbilstoši likumam par plašsaziņas līdzekļiem.

Tādējādi Maskava ir nolēmusi atbildēt uz Krievijas mediju apspiešanu ASV.

Savienoto Valstu valdība uzdeva telekanāla RT vadībai līdz 17. oktobrim reģistrēties kā ārvalstu aģentam un sāka izmeklēšanu Kongresā par Krievijas mediju iespējamo ietekmi vēlēšanu procesos valstī ar sociālo tīklu starpniecību.

RT galvenā redaktore Margarita Simoņana norādīja, ka ASV darbības ir nelikumīgas un pārmeta vārda brīvības pārkāpumus. Viņa norādīja, ka ir apsveicamas jebkādas Krievijas darbības, atbildot uz RT apspiešanu ASV, kas palīdzēs telekanālam turpināt darbu valstī.

Журналисты - Sputnik Latvija
Mediju kari: eksperti spriež par amerikāņu mediju ierobežošanu Krievijā

Iepriekš Vispasaules Jaunatnes un studentu festivālā Sočos Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pastāstīja, ka Maskava būs spiesta spert atbildes soļus pret ASV kanāliem, kuri strādā valsts teritorijā, ja Vašingtona ierobežos Krievijas medijus ASV.

Politiķis atzīmēja, ka prasība RT saņemt ārvalstu aģenta statusu nav nejauša. Pēc viņa domām, tas apliecina, ka telekanāls sekmīgi stājas pretī CNN propagandai.

"Telekompānija CNN pati sevi soda, pastāvīgi demonstrējot savu subjektivitāti un gatavību upurēt profesionālo līmeni acumirklīgu politisko apsvērumu dēļ," — piebilda Krievijas ārlietu ministrs.

Apsūdzības telekanālam RT komentēja arī ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM sola atbildēt uz ASV spiedienu pret telekanālu RT

"Patlaban telekanālam RT uzbrūk tieši Savienotajās Valstīs par to, ka tas it kā sniedzot nepatiesu informāciju, viņa paskaidroja diskusijā Vispasaules Jaunatnes un studentu festivālā Sočos.

Pie tam viņa piebilda, ka "nav nekādu pierādījumu tam, ka tie būtu bijuši sižeti, kuru pamatā bijuši meli vai sākotnēja nepatiesība".

"Kas var būt vienkāršāk kā izmantot piemēram telekanāla RT atklātās informācijas monitoringu un minēt piemērus: tādā un tādā datumā, tādā un tādā reportāžā (piemēram, par Alepo) jums nebija taisnība. Tādu piemēru nav," — norādīja ĀM oficiālā pārstāve.

Ziņu lente
0