Saakašvili pieļauj, ka Ukrainas varas iestādes varētu viņu nogalināt

CC BY 2.0 / European People's Party / Bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili
Bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saakašvili aicināja savus atbalstītājus 17. oktobrī doties akcijā pie Augstākās radas, lai atbalstītu antikorupcijas reformas.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili mītiņa laikā Harkovā pauda pārliecību, ka Ukrainas varas iestādes mēģinās viņu novākt, vēsta RIA Novosti.

Uzstāšanās videoieraksts publicēts politiķa Facebook lapā.

Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Turneja pa Ukrainu: Saakašvili meklē domubiedrus

"Es droši zinu, ka viņi mēģinās tikt no manis vaļā. Viņi var mani sagūstīt, deportēt. Pat nogalināt, tā nav problēma! Es nebaidos no tā!" teica viņš.

Saakašvili aicināja savus atbalstītājus 17. oktobrī doties akcijā pie Augstākās radas, lai atbalstītu antikorupcijas reformas. Aktīvistu prasību vidū ir antikorupcijas tiesas izveidošana, jauna vēlēšanu likuma pieņemšana un deputātu neaizskaramības atcelšana.

Turklāt, viņš apvainojis prezidentu Porošenko kleptokrātijā, paziņojot, ka viņam nav laika nodarboties ar Ukrainu aktīvas biznesa darbības dēļ.

Jūlijā Porošenko atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību. Par formālu ieganstu tam kļuva tas, ka bijušais Gruzijas prezidents nebija paziņojis par kriminālo vajāšanu dzimtenē. Desmitajā septembrī ar Saakašvili atbalstītāju palīdzību Saakašvili izrāvās cauri robežai uz Ukrainu, paziņojot par plāniem cīnīties ar esošo varu un par pilsonības atjaunošanu.    

Ziņu lente
0