Krievijas ĀM sola atbildēt uz ASV spiedienu pret telekanālu RT

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava būs spiesta atbildēt jautājumā par Krievijas telekanāla RT darbības ierobežojumiem ASV atbilstoši savstarpējās reakcijas principam.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Maskava būs spiesta atbildēt jautājumā par Krievijas telekanāla RT darbības ierobežojumiem ASV, intervijā aģentūrai RIA Novosti paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas Ziemeļamerikas departamenta direktors Georgijs Borisenko.

Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana atbildējusi uz ASV Valsts departamenta joku par RT "neērtajiem" žurnālistiem

Viņš norādīja, ka "amerikāņiem ir liels skaits propagandas resursu", kas tiek aktīvi izmantoti Krievijā. "Ja sāksies darbības, kas traucēs Krievijas mediju darbam ASV, mēs būsim spiesti atbilstoši reaģēt. Iespējas pastāv," – viņš uzsvēra. 

Borisenko atzīmēja, ka ASV vienmēr ir uzskatījušas sevi par demokrātijas un vārda brīvības etalonu, taču pašlaik rīkojas pretrunā ar saviem principiem, cenšoties "aizbāzt muti telekanālam, kura sniegtā informācija neatbilst ASV standarta gultnei".

Vārda brīvības apdraudējums

Oktobra sākumā kļuva zinams, ka Maskava varētu ierobežot Krievijā strādājošo ASV mediju darbību, atbildot uz ASV varasiestāžu spiedienu pret telekanālu Russia Today (RT). Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka ASV varasiestādes mērķtiecīgi un precīzi izdara spiedienu pret Krievijas telekanālu. "Neskaitot visu pārējo, acīmredzama ir vesela informācijas kampaņa, kas ietver spiediena elementus, nopietnus administratīvo resursu pielietošanas elementus šim plašsaziņas līdzeklim," – teica Zaharova.

Viņa paskaidroja, ka Krievijas normatīvie akti ļauj veikt simetriskus pasākumus, ja tiks ierobežots Krievijas mediju darbs ārvalstīs. "Acīmredzami ir telekanāla RT darba ierobežojumi. Tādējādi pašreizējie likumdošanas mehānismi ļauj veikt simetriskus atbildes pasākumus," – uzsvēra Zaharova.

Telekanāla RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana norādīja, ka tamlīdzīgam spiedienam Russia Today ir pakļauts tikai ASV. Viņa norādīja, ka, saskaņā ar ASV varasiestāžu prasību, RT pienākums ir līdz 17. oktobrim reģistrēties ASV kā ārvalstu aģentam, kas radīs grūtības telekanāla darbā.

Ziņu lente
0