Politika

ASV senators informējis par "trešā pasaules kara risku" Donalda Trampa dēļ

© AP Photo/Alex BrandonASV prezidents Donads Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidents Donads Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Senāta loceklis Bobs Korkers paziņojis, ka, pēc viņa domām, Tramps amatu Baltajā namā uztver kā realitātes šovu.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. ASV senators, Republikāņu partijas loceklis, Starptautisko lietu komitejas vadītājs Bobs Korkers intervijā izdevumam New York Times paziņojis, ka ASV prezidenta Donada Trampa draudi citām valstīm var nostādīt ASV uz "ceļa pretī trešajam pasaules karam", vēsta RIA Novosti.

Pēc senatora domām, Tramps amatu Baltajā namā uztver kā realitātes šovu. "Viņš mani uztrauc. Viņš uztrauktu ikvienu, kam nav vienaldzīga mūsu nācija," — Korkera teikto citēja New York Times.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps vaino Irānu par Ziemeļkorejas finansēšanu

Politiķis pārmetis valsts vadītājam, ka ar savām publikācijām Twitter tīklā viņš vairākkārt kaitējis ASV diplomātiskajām darbībām. "Zinu, ka dažos gadījumos viņš ar saviem tvītiem mums kaitējis pārrunās," — viņš skaidroja, lai arī neminēja konkrētus piemērus.

Iepriekš Bobs Korkers informēja, ka nevēlas balotēties trešajam sešus gadus ilgajam darba termiņam vēlēšanās 2018. gadā. Šo lēmumu Tramps komentēja Twitter tīklā, paziņojot, ka senators ir pārāk gļēvs, lai balotētos. Pie tam prezidents atgādināja, ka noraidījis viņa kandidatūru vaksts sekretāra postenim, un apsūdzēja viņu par dalību "kodoldarījumā" ar Irānu.

Atbildot uz Trampa teikto, Korkers uzrakstīja Twitter, ka Baltais nams ir pārvērties par "bērnudārzu pieaugušajiem".

Pēdējā laikā Vašingtona sniegusi vairākus pret Phenjanu vērstus skarbus izteikumus. Uzrunas laikā ANO Donalds Tramps draudēja "pilnībā iznīcināt KTDR, ja tā draudēs Savienotajām Valstīm". Pēc viņa izteikumiem, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns solīja spert stingrākos atbildes soļus vēsturē.

Ziņu lente
0