Vaidere uzskata neatkarības referendumu Katalonijā par Latvijai nevajadzīgu precedentu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres domām, no balsojuma, kas iecerēts lokālu ekonomisko jautājumu risināšanai var izaugt referendums ar politiskām prasībām.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere nosaukusi Katalonijas neatkarības referendumu par nevajadzīgu precedentu Latvijai, it īpaši Latgalei, vēsta press.lv.

Politiķe atgādināja, ka arī Latvijā ir runa par reģionālo referendumu nepieciešamību, taču Spānijas precedents ir apliecinājis, ka šāda iespēja ir neviennozīmīgi vērtējama.

"No balsošanas, kas paredzēta lokālu saimniecisku jautājumu risināšanai, var izaugt referendums ar politiskām prasībām," — teica eirodeputāte.

Šīs nedēļas sākumā britu izdevums The Independent publicējis Eiropas karti, iezīmējot tajā reģionus, kuri cīnās par neatkarību. To starpā iekļauta arī Latgale.

"To, ka Latgalei nav ne mazākās līdzības ar Kataloniju, saprot tikai Latvijā. Tieši tāpēc Spānijas notikumos nostāties kataloniešu pozīcijās latviešiem ir riskanti," — raksta žurnālists Imants Vīksne  NRA.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: Krievija izmantojusi Katalonijas referendumu ES šķelšanai

Independent kartē teju katrā valstī norādīts viens vai vairāki reģioni, kuri vēlas iegūt autonomiju vai neatkarību.

Ministru prezidenta Māra Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars kategoriski noraida, ka Latgalē būtu jūtama separātisma tieksme: "Nekā tamlīdzīga! Latgale cīnās par atbalstu lauksaimniekiem saistībā ar applūdušajām teritorijām, un tā tieši ir valsts politika, nevis reģionālā."

Ziņu lente
0