Tramps aicināja senāta izlūkdienesta komiteju ķerties pie ASV "viltus medijiem"

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tramps jau vairākkārt pārmetis amerikāņu medijiem viltus ziņu fabricēšanu, neskatoties uz to, ASV regulāri turpina parādīties ziņojumi ar atsauci, visbiežāk, uz nenosauktiem avotiem.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Donalds Tramps aicinājis Senāta Izlūkdienesta komiteju, kas veic izmeklēšanu par tā dēvēto Krievijas ietekmi uz ASV prezidenta vēlēšanām, nemeklēt ienaidniekus ārpus valstij, bet gan ķerties pie amerikāņu medijiem, kuri izplata viltus ziņas, vēsta RIA Novosti.

"Kādēļ Senāta Izlūkdienesta komiteja neķertos pie viltus ziņu tīkliem MŪSU valstī, lai saprastu, kāpēc tik daudz mūsu ziņu ir vienkārši IZDOMĀTAS," — uzdevās ar jautājumu Tramps savā Twitter.

Kā kārtējo feika piemēru ASV prezidents minēja NBC News paziņojumu par to, ka valsts sekretārs Rekss Tilersons grasoties atkāpties no amata.

Donalds Tramps jau vairākkārt pārmetis amerikāņu medijiem viltus ziņu fabricēšanu, neskatoties uz to, tur regulāri turpina parādīties ziņojumi ar atsauci, visbiežāk, uz nenosauktiem avotiem, par Trampa vēlēšanu štāba locekļu sakariem ar Krievijas ierēdņiem un biznesmeņiem, savukārt ASV Kongresā notiek neatkarīgas izmeklēšanas sakarā Krievijas tā saucamās iejaukšanos prezidenta vēlēšanās. Analoģisku izmeklēšanu veic FIB.

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Amerikāņu uzņēmums sāk izsekot Sputnik, RT un ĀM Twitter mikroblogus

Šo apvainojumu fonā septembra sākumā ASV Tieslietu ministrija lika kompānijai, kura apkalpo telekanālu RT America, ieskaitot tā esošo darbību un televīzijas industriju, reģistrēties kā ārzemju aģentam. Dokuments tika saņemts likumprojekta apspriešanas laikā, ko iesniedza ASV pārstāvju palātā ar mērķi izmainīt prasības ārzemju aģentu reģistrēšanās kārtībā. Projekts paredz papildu pilnvaru piešķiršanu Tieslietu ministrijai, ļaujot izcelt un tiesas kārtā vajāt organizācijas, kuras "nelikumīgā ceļā" mēģina ietekmēt politiskos procesus ASV.

RT Galvenā redaktore Margarita Simoņana nosauca ASV varas iestāžu prasības par nelikumīgām un paziņoja, ka sliktākajā notikumu attīstības gadījumā, kas saistīti ar telekanāla apspiešanu, kompānija aizies no šīs valsts.

Ziņu lente
0