Ukraina pārmet Krievijai bruņoto spēku dislokāciju Baltkrievijā

© © Евгений Мешков / Министерство обороны Российской ФедерацииMācības "Rietumi 2017"
Mācības Rietumi 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par operatīvo situāciju Ukrainas ģenerālštābā ir neiedomājami nabadzīga.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko klāsta, ka Krievija pēc mācībām "Rietumi 2017" esot atstājusi Baltkrievijā savus bruņotos spēkus, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Reuters.

Saskaņā ar Muženko vārdiem, Krievija sākotnēji samazinājusi uz Baltkrieviju nosūtīto karavīru skaitu un pēc tam no republikas izvedusi tikai nelielu daļu spēku.

Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Latvija palīdzēs Ukrainai izveidot savu jaunsargu kustību

"Bija informācija, ka viņi izveduši tikai dažas vienības no pieteiktajiem 12 500 karavīriem, kuru vidū bija 3000 Krievijas kareivju, taču viņu skaits bija daudz lielāks," — Muženko teikto citēja Reuters.

Ukrainas un Baltijas valstu politiķi jau vairākkārt pauduši bažas mācību jautājumā, taču Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atgādināja, ka tika sniegtas garantijas Krievijas militārā kontingenta izvešanai no republikas uz pastāvīgās dislokācijas vietām Krievijā.

Atbildot uz ukraiņu stratēģa paziņojumiem, Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs ieteica Kijevai atstādināt Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieku Viktoru Muženko no amata sakarā ar viņa nepiemērotību postenim. Konašenkova teikto citēja Interfaks.

Krievijas AM oficiālais pārstāvis pauda viedokli, ka Muženko pārdomas par Baltkrievijā "noslēptajiem" Krievijas spēkiem liecina par viņa nepiemērotību amatam.

"Jautājumā par Krievijas bruņotajiem spēkiem, kuri piedalījās kopīgajās stratēģiskajās mācībās "Rietumi 2017", jāsaka, ka visi ir atgriezušies pastāvīgās dislokācijas vietās," — uzsvēra Konašenkovs.

"Absolūtais informācijas trūkums par operatīvo situāciju simt kilometru attālumā no paša valsts galvaspilsētas un fantāzijas par tur esošajiem spēkiem ir iemesls nekavējoties atstādināt tādu Ģenerālštāba priekšnieku," — atzīmēja Konašenkovs.

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" notika 14.-20. septembrī. Tajās piedalījās līdz 12 700 karavīri, līdz 70 lidmašīnas un helikopteri, līdz 680 militārās tehnikas vienību. Iepriekš kopīgie manevri tika organizēti 2009. un 2013. gadā. 

Ziņu lente
0