Žurnālistiem jāmaksā par akreditāciju Katalonijas referendumā

© PAU BARRENA / AFPПротесты против ареста чиновников в Барселоне 20 сентября
Протесты против ареста чиновников в Барселоне 20 сентября - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai iegūtu akreditāciju, visiem žurnālistiem ir jāmaksā 10 eiro dienā, vairums akreditējās uz četrām dienām.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Žurnālistiem, kuri raksta par Katalonijas referendumu, kas pēc reģionālo varas iestāžu domām notiks 1. oktobrī, ir jāmaksā par preses centra izmantošanu 10 eiro dienā, vēsta RIA Novosti

Starptautiskā preses centra organizēšanu uzņēmās veikt spāņu uzņēmējs, Mediju grupas Mediapro īpašnieks Žaume Rurs. Mediju centrs, kur notiek preses konferences, atrodas šīs mediju grupas ēkā. Lai iegūtu akreditāciju, visiem žurnālistiem ir jāmaksā 10 eiro dienā, vairums akreditējās uz četrām dienām.

Kompānijas darbinieki savāc naudu kārbās pie ieejas preses centrā. Tiem, kuri samaksājuši, izsniedz čekus.

Каталонский флаг - Sputnik Latvija
Katalonija: Referendums notiks, "par spīti visam"

2014. gada novembrī, kad Katalonijā notika aptauja par neatkarību, ar mediju telpas organizēšanu žurnālistiem nodarbojās ženeralitāte, izmantot prese centru varēja bez maksas.

Katalonijas varas iestādes 1. oktobrī grasās veikt neatkarības referendumu, ko neatzīst Spānijas valdība. Spānijas Konstitūcijas tiesa apturēja visu dokumentu darbību sakarā ar balsošanu, kurus atbalstīja ženeralitāte un Katalonijas parlaments. Tādējādi tiesa pasludināja visas turpmākās Katalonijas varas iestāžu rīcības referenduma gatavošanā par pretlikumīgām.

Saskaņā ar aptauju datiem, Katalonijas neatkarību atbalsta 41% autonomās sabiedrības iedzīvotāju, 49% iestājas pret. Par autonoma kopiena statusa referendumu iestājas 80% kataloniešu, taču vairums no viņiem uzskata, ka balsošanas rīkošanai ir jābūt saskaņotai ar centrālajām varas iestādēm Madridē.

Ziņu lente
0