ASV bumbvedēji lido gar KTDR krastu

© REUTERS / Tim ChongASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52. Ilustratīva fotogrāfija
ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons paziņojis, ka šī operācija demonstrē ASV apņēmību un informē par to, ka prezidenta rīcībā ir dažādi militārie varianti.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. ASV stratēģiskie bumbvedēji B-1B Lancer kopā ar iznīcinātājiem devās lidojumā gar Ziemeļkorejas piekrasti un demonstrēja Savienoto Valstu militārās iespējas, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Pentagona pārstāvja Dana Vaita vārdiem.

Pentagons informē, ka iznīcinātāji no kara bāzes Okinavas salā un bumbvedēji no Guamas nolidojuši "starptautiskajā gaisa telpā uz austrumiem no Ziemeļkorejas". Pēc tam ASV lidmašīnas devušās uz ziemeļiem no demilitarizētās zonas tālāk nekā jebkad līdz šim XXI gs.

KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kims Čenuns: Ziemeļkorejai nepieciešami kodolieroči atbildes uzbrukumam ASV

Pentagona pārstāvis atzīmēja, ka ASV ļoti nopietni izvērtējot KTDR neprātīgo izturēšanos.

"Šī misija demonstrē ASV apņēmību un signalizē, ka prezidenta rīcībā ir liels skaits militāro variantu, lai likvidētu jebkurus draudus," — teikts Vaita paziņojumā.

Viņš uzsvēra, ka ASV plāno izmantot visas militārās iespējas, lai aizsargātu valsts teritoriju un tās sabiedrotos.

Iepriekš ASV presidents Donalds Tramps ANO Ģenerālās asamblejas laikā paziņoja, ka ASV nekas cits neatliks, kā vien iznīcināt KTDR, ja tā draudēs ASV.

Viņa izteikumiem sekoja Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna reakcija — viņš nosauca Trampa vārdus par "ārprātīgā murgiem" un apsolīja spert stingrākos pretsoļus vesture.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Merkele atteikusies automātiski atbalstīt ASV karā pret Ziemeļkoreju

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Li Enho sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka par iespējamo atbildes pasākumu pēc ASV prezidenta runas varētu kļūt spēcīgas ūdeņraža bumbas izmēģinājums virs Klusā okeāna.

Pēc šīs frāzes Donalds Tramps izteicās savā lapā Twitter. Politiķis norādīja, ka KTDR līderis, "acīmredzot, ir neprātis, kurš neiebilst pret savu cilvēku slepkavību vai bada nāvi". Viņš piebilda, ka Čenuns tiks "pakļauts neredzētiem pārbaudījumiem".

Ziņu lente
0