Latviešus atkal tur aizdomās par krāpniecību ar griliem

© Pixabay / MediamodifierAfēras internetā
Afēras internetā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrālijas policija mēģina atrast saikni starp pāris latviešu krāpniekiem, kuri paguvuši uzdzīvoties uz nepastāvošo grilu rēķina, un jaunajām afērām internetā.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Austrālijas Kvīnslendas štata policija, kopā ar kibernoziegumu apkarošanas nodaļu, nesen atklājusi vēl trīs krāpnieciskus interneta veikalus, kuri tirgoja grilus, raksta portāls ChannelNews.

Iepriekš tika ziņots, ka jūnija beigās Austrālijā tika aizturēti Latvijas pilsoņi, 27 gadus vecā Anastasija Šveinika un 25 gadus vecais Aleksandrs Gorikijs, viņiem tika izvirzītas apsūdzības par krāpšanos, naudas atmazgāšanu un narkotiku glabāšanu.

Viskijs - Sputnik Latvija
Ieradums zagt: policija aizturējusi jaunieti 121 reizi

Toreiz policijas izmeklēšana atklāja, ka jaunajiem cilvēkiem pieder 28 krāpnieciskas mājas lapas, kur lietotājiem tika piedāvāts iegādāties grilus, trenažierus, laivu motorus un kondicionierus par ļoti zemām cenām, taču kolīdz pircējs pārskaitīja viņiem naudu par izvēlēto preci, krāpnieki un viņu virtuālie veikali pazuda.

Protams, policisti netic tam, ka aiz jaunu viltus veikalu atvēršanas stāvētu tas pats krāpnieku pārītis no Latvijas, jo viņi joprojām tiek turēti ieslodzījumā, taču kaut kādas saiknes starp viņu noziegumiem un jaunajiem interneta viltojumiem tomēr mēģina atrast.

Saskaņā ar policistu aprēķiniem, grilu pārdošanas viltus interneta veikalu īpašniekiem izdevies gandrīz uz četriem miljoniem dolāru piemānīt vairāk kā 200 cilvēkus visā Austrālijā.

Viena no krāpnieku upuriem, 59 gadus vecā Kerija Sečvela pastāstīja, ka pazaudēja 361 dolāru, mēģinot pasūtīt grilu dēla dzimšanas dienā.

Lielveikals. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā aizturēta zagle: viņa aizmigusi alkoholisko dzērienu nodaļā

"Es varētu teikt lepojos, ka labi orientējos šāda veida pirkumos, taču šie jaunieši izrādījušies vienkārši profesionāļi," paziņoja sieviete, runājot par to, kā krāpniekiem izdevies viņu piemānīt. Sečvela paskaidroja, ka krāpnieciskā mājas lapa bijusi ļoti pārliecinoša, labi izveidota, ar ērtu interfeisu, un sniedza atsauces uz citām, pārbaudītām mājas lapām. Tādēļ viņa bija šokā, kad noskaidrojās, ka veikals pazudis, un viņas pasūtītā prece netiks atsūtīta.

Austrālijas policisti arī brīdina par krāpniekiem tīmeklī un lūdz ļoti uzmanīgi izturēties pret saviem pirkumiem, apmaksāt tos tikai ar drošu maksājumu sistēmu starpniecību, savukārt aizdomīgas interneta lapas sūtīt kibernoziegumu apkarošanas portālam ACORN.    

Ziņu lente
0