Simoņana atbildējusi uz ASV Valsts departamenta joku par RT "neērtajiem" žurnālistiem

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasTelekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana
Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta oficiālā pārstāve brīfingā mēģināja atjokoties, jautāta par kratīšanu Krievijas diplomātisko misiju ēkās.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana atbildējusi uz ASV Valsts departamenta pārstāvja par to, ka žurnālisti, kuri uzdod neērtus jautājumus, strādā RT.

"Valsts departaments stāsta, ka žurnālisti, kuri uzdod neērtus jautājumus, strādā RT. Paldies, mums ir ļoti patīkami!" — teica Simoņana RT.

Iepriekš Valsts departamenta brīfingā viens no žurnālistiem painteresējās, kāpēc tika pārmeklēta Krievijas diplomātiskā misija. Organizācijas oficiālā pārstāve Hetere Nauerte to nosauca par "ekskursiju pa ēku". Nauerte atteicās atbildēt uz šo jautājumu. Pēc tam cits reportieris vaicāja, vai viņai zināmi citi gadījumi, kuros citas valstis pārmeklē ēkas, ko pamet amerikāņu diplomāti. Valsts departamenta pārstāve taujāja: "Vai jūs visi šodien strādājat RT?" un piebilda, ka arī viņa varot pajokot.

ASV Valsts departaments - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments paziņoja par nevēlēšanos turpināt pretsoļu apmaiņu ar Krieviju

Krievijas ģenerālkonsulāta Sanfrancisko ēkā un tirdznieciskajā pārstāvniecībā Vašingtonā notika pārmeklēšana. Pie tam ASV apgalvo, ka Krievijas diplomātisko iestāžu "inspekcijās" FIB nav piedalījies, un Krievijas vēstniecības personāls "tika uzaicināts pievienoties Valsts departamenta amatpersonām un izstaigāt ēkas Sanfrancisko, Ņujorkā un Vašingtonā, ko ASV pieprasīja slēgt".

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs tamlīdzīgas darbības nosauca par starptautisko tiesību rupju pārkāpumu. Krievijas ĀM uzsvēra, ka atbaidošās akcijas ar mērķi ieņemt Krievijas diplomātiskos īpašumus ASV nav attaisnojamas. 

Ziņu lente
0