Žurnālists Jurijs Aleksejevs no Latvijas aizturēts Kosovā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie mediji informē, ka līdz ar žurnālistu no Latvijas aizturēts arī viņa kolēģis no Igaunijas ar dzīvesbiedri. Viņi tiek turēti aizdomās par "slepenām darbībām pret Kosovas interesēm".

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Pašpasludinātajā Kosovas Republikā aizturēti Latvijas un Igaunijas pilsoņi, žurnālisti, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kosovas radio un televīziju (RTK).

Sākotnējā informācija liecināja, ka aizturēti "divi prokrieviski noskaņoti ārvalstu pilsoņi, kuri uzturējušies Kosovā un izplatījuši propaganda pret Kosovu". RTK informēja, ka viņi tiek turēti aizdomās par "slepenām darbībām pret Kosovas interesēm".

Rokudzelži. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Latvija izdevusi ASV Krievijas pilsoni

"Šodien aptuveni 11:30 (12:30 pēc Latvijas laika) Kosovas policijas darbinieki uz trases Parteša-Gnilane aizturēja žurnālistu grupu, pēc tautības — krievus: Juriju Aleksejevu no Latvijas, Rodionu Denisovu un viņa dzīvesbiedri Veru no Igaunijas," — informēja telekanāls.

Atzīmēts, ka žurnālisti aizturēti pēc intervijas ar Partešas pašvaldības vadītāju Draganu Nikoliču. Pirms tam uzņemšanas grupa pavadīja Kosovas teritorijā un Metohijā divas dienas.

Jurijs Aleksejevs ir pazīstams žurnālists, portāla imhoclub.lv dibinātājs un galvenais redaktors.

Savu braucienu uz Balkāniem Aleksejevs aktīvi aprakstīja Facebook. Cita starpā viņš Kosovā iegāja frizētavā un palūdza apgriezt viņam matus "kā serbu zaldātam".

Savā lapā viņš publicēja Prištinā uzstādītā ASV prezidenta Bila Klintona pieminekļa foto un uzņēma arī Brīvības pieminekli, ko "uz sava ofisa jumta uzstādījis kāds Amerikai uzticīgs albāņu biznesmenis".

Igaunijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Sandra Kamilova paziņoja, ka tās rīcībā vēl nav datu par Rodiona Denisova aizturēšanu Kosovā. Viņa piebilda, ka Igaunijai nav diplomātisko pārstāvniecību Kosovā un Serbijā.

"Ar Kosovas reģionu nodarbojas mūsu vēstnieks Austrijā," — atzīmēja Kamilova.

Žurnālists Denisovs strādāja Igaunijas "Radio 4", bija avīzes "Molodež Estoniji" galcenais redaktors, vadīja pārraidi "Monitor" Tallinas TV, rakstīja materiālus dažādiem izdevumiem. Patlaban viņš ir krievu valodā iznākošā žurnāla "Krasivaja žizņ" galvenais redaktors.

Ziņu lente
0