Trīs bojāgājušie un helikoptera avārija: galēji labējo protesti ASV

© REUTERS / JOSHUA ROBERTSASV notiek galēji labējo protesti
ASV notiek galēji labējo protesti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu pilsētā Šarlotsvilā, Virdžīnijas štatā galēji labējo un antifašistu sadursmju rezultātā bojā gājuši trīs cilvēki: viena sieviete kļuvusi par upuri automobiļa uzbraukšanas rezultātā, divi policisti gājuši bojā gaisa telpas patruļdienesta helikoptera avarēšanas rezultātā.

RĪGA, 13.augusts — Sputnik. Par strīda priekšmetu kļuvuši pilsētas varas iestāžu plāni novākt no vietējā parka pieminekli Pilsoņkara laiku konfederātu armijas ģenerālim Robertam Edvardam Lī. Protesta akcijā pret šādu varas iestāžu lēmumu Šarlotsvilā vakar ieradās no 2 līdz 6 tūkstošiem galēji labējo aktīvistu. Pirmās akcijas dalībnieku sadursmes ar viņu pretiniekiem, kā arī aresti sākās jau piektdien, kad galēji labēji pilsētā sarīkoja lāpu gājienu, vēsta Sputnik Igaunija un RIA Novosti.

Virdžīnijas Štatā tika izsludināts ārkārtas stāvokļa režīms. Saskaņā ar policijas datiem, visu protestu laikā Šarlotsvilā dažādu incidentu rezultātā bojā gājusi sieviete, un vēl 34 cilvēki cietuši. Sieviete kļuva par automobiļa uzbraukšanas upuri — antifašistu kolonnā sestdien iebrauca pelēkas krāsas automobilis Chevrolet Camaro. Kā rezultātā vadītāju aizturēja tiesībsargājošās iestādes. Dramatisko uzbraukšanas brīdi aculiecinieki nofilmēja videoierakstā.

​Sakarā ar nāvējošo incidentu ar automobiļa piedalīšanos ASV federālās varas iestādes uzsākušas savu izmeklēšanu. Tāpat tiek ziņot, ka naktī uz svētdienu Šarlotsvilas tuvumā avarēja policistu helikopters, bojā gāja divi tiesībsargājošās iestādes darbinieki. Avārijas iemesli tiek izmeklēti.

Savu līdzjūtību sakarā ar sievietes un policistu bojāeju izteica ASV prezidents Donalds Tramps. "Izsaku visdziļāko līdzjūtību Virdžīnijas štata policijas oficieru ģimenēm un tuviniekiem, kuri šodien gāja bojā. Jūs esat vieni no labākajiem mūsu nācijas pārstāvjiem, " uzrakstīja viņš savā Twitter mikroblogā. "Izsaku līdzjūtību šodien nogalinātās jaunietes ģimenei, un vislabākos novēlējumus visiem cietušajiem Šarlotsvilā, Virdžīnijā. Tik bēdīgi! " piebilda viņš vēlāk.

 

​Krievijas vēstniecība ASV neiesaka Krievijas pilsoņiem tuvākajā laikā doties uz Šarlotsvilu sakarā ar tur izveidojušos situāciju. "Sakār ar valdības pasludināto ārkārtas stāvokļa režīmu Šarlotsvilā, Virdžīnijas štatā, iesakām Krievijas pilsoņiem atturēties no braucieniem uz šo pilsētu līdz pilnīgai situācijas normalizēšanai un ārkārtas situācija režīma atcelšanai, " teikts Krievijas diplomātiskās misijas preses dienesta paziņojumā.    

Ziņu lente
0