Atmiņa kabatā: labākie mazie suvenīri no Eiropas

© Foto : pixabayСувенирная продукция
Сувенирная продукция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk no Eiropas ved alkoholu, augu eļļu un keramiku, kas neietilpst rokas bagāžā, bet katrā Eiropas valstī ir savi unikāli, tradicionāli, un galvenais – nelieli suvenīri.

RĪGA, 11. augusts — Sputnik. Katrs tūrists agri vai vēlu saprot, ka viņa bagāžas izmēri nav nebeidzami, īpaši, ja tā ir rokas bagāža. Taču tik un tā gribas atvest no ceļojuma suvenīru vai dāvanu radiem un draugiem. Lielākā daļa klasisko Eiropas suvenīru — tas ir alkohols, augu eļļa un keramika, proti, tas, ko lidsabiedrības aizliedz pārvadāt rokas bagāžā. Vietne Business Insider sastādījusi sarakstu ar labākajiem suvenīriem no katras Eiropas valsts: tradicionāliem, autentiskiem, un, galvenais, maziem un viegliem.

Pilnu sarakstu var aplūkot vietnē, bet mēs izvēlējāmies no tā tikai dažus piemērus.

Baltkrievija

Baltkrievu kultūrā salmi simbolizē prieku un pārticību. Senatnē baltkrievi ticēja, ka salmi glabā sevī saules spēku un var nodot to cilvēkiem. Tāpēc no salmiem pīti rotājumi vai dekora elementi ir lieliski suvenīri no Baltkrievijas.

© Sputnik / vk / Соломка, соломенные сувениры МинскPīts galvas rotājums no Baltkrievijas
Кокошник из соломки - белорусское плетение из соломы - Sputnik Latvija
Pīts galvas rotājums no Baltkrievijas

Latvija

Baltijas reģionā atrodas viena no lielākajām dzintara atradnēm pasaulē, bet Baltijas jūru bieži dēvē par "Dzintara jūru". Latvijā pārdod lielisku dzintaru, kas var kļūt par skaistu dāvanu radiem vai draugiem.

© CC BY-ND 2.0 / MEDUSA JEWELLERY / Gold EarringsDzintara auskari
Янтарные сережки - Sputnik Latvija
Dzintara auskari

Lietuva

Populārākie Lietuvas suvenīri — pīti grozi un keramikas kausi nav domāti pārvadāšanai čemodānā. Taču vēl viens tradicionālās mākslas veids – papīra rotājumi ir ļoti viegli un tos var iestumt pat piebāztā somā.

CC BY-SA 3.0 / Fanghong / Papīra suvenīrs no Lietuvas
Узоры из бумаги - Sputnik Latvija
Papīra suvenīrs no Lietuvas

Polija

Jebkurš polis pateiks, ka poļu lins ir labākais pasaulē. Galdautu vai salveti ir viegli paņemt līdzi, un tas jums kalpos daudzus gadus un atgādinās par Poliju.

© Foto : pixabayGaldauts no Polijas
Скатерть - Sputnik Latvija
Galdauts no Polijas

Igaunija

Mūsdienu dizaina tirgus Igaunijā pieaug ar katru gadu — visā valstī ir atrodamas bodītes, kas tirgo ar stilīgiem koka aksesuāriem. Var paņemt līdzi neparastu koka maciņu tālrunim vai kaklasaiti tauriņu, rotas vai ģeometriskās formas spraudpogas.

© Sputnik / Вадим АнцуповKoka kaklasaites tauriņi no Igaunijas
Деревянные бабочки - Sputnik Latvija
Koka kaklasaites tauriņi no Igaunijas
Ziņu lente
0