Somijas mežos pazudusi viesstrādnieku grupa

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasOgu kastes. Foto no arhīva
Ogu kastes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijā pazuduši 40 ogu savācēji, vietējā policija nesteidzas doties meklējumos, jo nesaskata nozieguma sastāvu.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Somijā bez vēsts pazuduši 40 ogu savācēji, trīs no tiem — igauņi, bet pārējie — Ukrainas pilsoņi, ziņo Yle. Incidents noticis Tūpovāras (Tuupovaara) municipalitātē.

Tiek ziņots, ka sākotnēji savācēju grupu bija plānots izmitināt Jūkas (Juuka) apdzīvotajā vietā Karēlijas ziemeļos, taču pēdējā brīdī nezināmu iemeslu dēļ lēmums tika mainīts. Toreiz lūgumu sniegt atbalstu viesstrādnieku izmitināšanas jautājumā saņēma Tūpovāras medību kluba sekretārs Sulo Suhonens. Nosaukt žurnālistiem zvanījušā vārdu Suhonens atteicās.

Kastes ar ogām. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Fermeri Latvijā vervē ukraiņus darba roku trūkuma dēļ

Pēc dažām stundām pēc zvana ogu savācēji atvesti uz kluba medību namiņu, kur viņiem noklāja uz grīdas matračus un piedāvāja ēdienu — nekādas pārtikas viņiem līdzi nebija. Dažas dienās viesstrādniekiem ar pārtikas produktiem palīdzēja vietējā evaņģēliski luteriskā draudze un viens no Tūpovāras veikalu saimniekiem.

Pēc nedēļas Suhonens sazinājās ar imigrācijas policijas nodaļu. Nākamajā dienā policijas darbinieki un pats medību kluba sekretārs atbrauca pie namiņa, bet tajā neviena nebija.

"Uz ceļa ieraudzīju mikroautobusa pēdas, un sapratu, ka mājā neviena nebūs, — stāsta Suhonens.

Ārzemnieku grupas atrašanās vieta pašlaik nav zināma. Tāpat nav informācijas par to, kas viņus atvedis un aizvedis.

Neviens no "ogu vairumtirgotājiem", ar kuriem izdevies sazināties Yle ziņu dienestam, neko nezina par šo savācēju grupu.

Vietējā policija negrasās sākt ogu savācēju meklēšanu, jo neviens nav griezies ar iesniegumu par viņu pazušanu.

Pēc izdevuma Karjalainen datiem, brauciena organizators bija kāds Krievijas uzņēmējs. Vienlaikus tiek uzsvērts, ka šīs grupas ierašanās šajā rajonā 30. jūlijā izskatās dīvaina, jo ogas Tūpovārā ienākas divas nedēļas vēlāk.    

Ziņu lente
0