Politika

Tramps vaino kongresu attiecību pasliktināšanā ar Krieviju

© REUTERS/Jim BourgASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps, kurš aizvakar parakstīja likumprojektu par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, novēla atbildību uz kongresu par attiecību pasliktināšanos ar Krieviju.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps vaino kongresu attiecību pasliktināšanā ar Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva.

"Mūsu attiecības ar Krieviju atrodas visu laiku bīstami zemākajā līmenī. Varat pateikties kongresam, tiem pašiem cilvēkiem, kuri vēl aizvien nespēj mums sniegt likumu par veselības aprūpi! " uzrakstīja Tramps sociālajā tīklā Twitter.

​2.augustā Tramps parakstīja likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju. Likumprojekts paplašina virkni nozaru sankciju pret Krievijas ekonomiku. Tāpat tas ievieš ierobežojumus pret Krievijas enerģētikas projektiem, tostarp arī Eiropā.

Министр иностранных дел ФРГ Зигмар Габриэль - Sputnik Latvija
Politika
Berlīne atgādināja Trampam, ka jaunās sankcijas ir jāapspriež ar Eiropu

Iepriekš dokumentu ar absolūtu balsu pārākumu apstiprināja senāts un pārstāvju palāta. ES jau paziņoja par iespējamu atbildi ASV ierobežojošajiem pasākumiem pret Krieviju.

Traps atzīmē, ka viņa parakstītais likums pārkāpj ekskluzīvās ASV prezidenta pilnvaras. Kongresa prasības mainīt likumus par sankcijām un kontrolēt prezidenta rīcību ir pretrunā ar ASV Augstākās tiesas lēmumiem, piebilda viņš. Jaunajam likumam var būt nevēlamas sekas amerikāņu biznesam, ASV draugiem un sabiedrotajiem.

Maskava novērtēja likumprojektu ļoti negatīvi: no Krievijas tiks izsūtīti 755 amerikāņu diplomāti. Tāpat no 1.augusta Amerikas vēstniecībai atņemtas tiesības izmantot vasarnīcu Serebrenaja Borā un noliktavas Dorožnaja ielā, Maskavā.    

Ziņu lente
0