Ukrainā vērojama naida kurināšana par simpātijām pret Krieviju

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas ēka. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF ĀM aicināja ierasties Krievijā profesionālo Ukrainas pilotu Aleksandru Akopovu.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Krievijas ĀM atbalstīja Ukrainas pilotu-varoni Aleksandru Akopovu, kuru asi kritizēja sociālajos tīklos par simpātijām pret Krieviju.

"Aleksandr, tam, ko jūs esat izdarījis, nav nekāda sakara ar politiku. Pateicamies Jums par profesionalitāti! Ja Jūs arī turpmāk kritizēs Dzimtenē, brauciet pie mums, Jūs esat vienmēr laipni gaidīts," — teikts Krievijas ĀM mājaslapā Facebook.

Jūlija beigās Stambulā Turcijas aviokompānijas Atlas Global Ukrainas pilotam Aleksandram Akopovam izdevās nosēdināt krusas sabojātu lidmašīnu, kurā bija 121 pasažieris un seši apkalpes locekļi. Stihijas rezultātā bija bojāts gaisa kuģa priekšgals ar visiem sensoriem, kā arī kabīnes vējstikls, kas kļuvis necaurspīdīgs daudzu plaisu dēļ. Ukrainas prezidents Petro Porošenko apbalvojis pilotu ar ordeni "Par drosmi".

Taču drīz vien sociālajos tīklos Akopovs tika asi kritizēts. Lietotāji bija sašutuši par to, ka pilots savā Facebook lapā izvietojis Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova attēlu.

Piemēram, ukraiņu tiesībsargs Sergejs Naumovičs paziņojis, ka viņam "mainījusies attieksme pret "varoni"", daži lietotāji atbalstīja viņu, vainojot pilotu separātismā.

Akopovs pastāstīja izdevumam "Strana.ua" par to, kā viņa profilā parādījās kolāža ar Lavrovu.

"Mūsu stjuarte mani nofotografēja. Vienkārši esmu līdzīgs Lavrovam. Mums ir viena tipa sejas, līdzīgi vaibsti. Jā, es to uzstādīju kā profila foto, bet tas bija sen, pirms kara sākuma Doņeckā," — skaidro Akopovs.

Pilots teica, ka nekādi nav saistīts ar politiku, un viņa simpātijas pret Krieviju norobežojas ar simpātijām pret Krievijas hokeju.

"Taču es dzīvoju un strādāju Ukrainā. Nevajag vainot mani separātismā," — teica pilots.

Ziņu lente
0