Politika

Tramps pastāstīja par neformālo tikšanos ar Putinu Hamburgā

© REUTERS/Kevin LamarqueASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļuvuši zināmi "slepenās ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās" detaļas Hamburgā – viņi runāja par bērnu adoptēšanu.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pastāstīja par neformālo tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Hamburgā avīzes New York Times intervijā.

Pēc Trampa vārdiem, viņa sieva Melanja sēdēja blakus Putinam galda otrajā galā, pie kura sanāca kopā "lielā divdesmitnieka" valstu līderi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps ieviesa skaidrību jautājumā par slepeno tikšanos ar Putinu

"Vakariņas tuvojās deserta laikam. Es vienkārši pienācu pasveicināt Melanju, un tā kā biju jau tur, tad pasveicināju arī Putinu… Patiesībā, tā bija ne vairāk kā laipnību apmaiņa, nekā vēl tur kaut kas. Un tā nebija ilgstoša saruna — varbūt, 15 minūtes. Interesanti ir tas, ka mēs runājām par bērnu adoptēšanu, " pastāstīja ASV prezidents.

Tramps atgādināja, ka šī tēma tika apspriesta arī viņa dēla Donalda Trampa jaunākā tikšanās laikā ar advokāti no Krievijas Natāliju Veseļņicku pērnā gada jūnijā. Viņš uzsvēra, ka neko nezināja par šo tikšanos un viņam nebija nepieciešamības "iznīcinošajā informācijā" attiecībā pret Hilariju Klintoni no Krievijas puses.

"Vai varbūt maz tā sliktākā, ko es jau esmu teicis par Klintoni. Ja nu vienīgi kāds pateiktu, ka viņa kādam iešāvusi mugurā. Savādāk būtu maz tāda, ko es varētu pievienot savam repertuāram, " atzīmēja Tramps.

Iepriekš mediji paziņoja, ka Putins un Tramps it kā esot "slepus" tikušies G20 laikā Hamburgā, ka šī tikšanās ilgusi apmēram stundu.

Baltā nama pārstāve Sāra Sandersa paziņoja, ka Tramps un Putins īsi parunāja oficiālo vakariņu laikā Hamburgā, un amerikāņu mediju paziņojumi par "slepeno" līderu tikšanos ir pretkrieviskās histērijas turpinājums. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Putins un Tramps divu dienu laikā sarunājās G20 samita "laukumos" Vācijas Hamburgā, nekādu "slepeno" tikšanos nebija, un to apgalvot ir absolūti absurdi.    

Ziņu lente
0