Hakeris nodevis medijiem amerikāņu izlūka-speciālista Krievijas jautājumos korespondenci

© Foto : pixabay/StartupStockPhotosDarbs pie datora. Foto no arhīva
Darbs pie datora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek ziņots, ka arhīvā bija vismaz divu gadu korespondence. Dažās vēstulēs bija personīgā informācija. Korespondences vidū bija ierēdņa sarakste ar "CIP un citu izlūkošanas dienestu, mediju, nevalstisko organizāciju un starptautisko fondu darbiniekiem".

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. RIA Novosti, atsaucoties uz Foreign Policy, paziņoja, ka izdevums saņēmis vēstuli no hakera vārdā Johnnie Walker, tajā bija elektroniskās vēstules ar arhīvu, piederošu ASV Valsts departamenta slepenas struktūrvienības augstu stāvošam darbiniekam, atbildīgam par izlūkošanas darbību attiecībā uz Krieviju.

Kā raksta žurnāls, otrdien no rīta hakeris nosūtīja vēstuli ar pielikumu vairākiem adresātiem. Tekstā norādīts, ka autors saņēmis vēstules no ierēdņa privātās e-pasta adreses Gmail serverī.

Hakeris apgalvo, ka šīs vēstulēs "liecinās par to, kas ir atbildīgs par darba kārtības formēšanu daudzās valstīs visā pasaulē, it īpaši tur, kur situācija nav droša," — norāda Foreign Policy.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Hakeris Guccifer 2.0 noliedz ASV izlūkdienestu baumas par viņa sakariem ar Krieviju

Izdevums raksta, ka saskaņā ar Valsts departamenta rokasgrāmatu par 2017. gadu, ierēdnis ieņem augstu amatu izlūkošanas un pētījumu pārvaldē, bet redakcija neizpauž viņa vārdu drošības apsvērumu un institūcijas pieprasījuma dēļ.

Viens no iesniegto vēstuļu adresātiem paziņoja žurnālistiem, ka runa ir par ielaušanos arhīvā, kas pieder "iespējams, Krievijas jautājumos visaugstāk stāvošam izlūkošanas darbiniekam visā Amerikas valdībā ".

"Viņš zina vairāk nekā jebkurš par to, kas tur notiek," — sacīja laikraksta sarunbiedrs.

Valsts departaments nav ne apstiprinājis, ne noliedzis vēstuļu autentiskumu. Šobrīd nav arī zināms, vai tas bijis atsevišķs ielaušanās, vai tā bija kiberuzbrukumu sērija.    

Ziņu lente
0