"VKontakte" un Yandex joprojām populārākie Ukrainā

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasЛоготипы социальных сетей
Логотипы социальных сетей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprināja lēmumu, ar kuru valstī tika liegta piekļuve sociālajiem tīkliem "Vkontakte", "Odnoklassniki" un resursiem Yandex un Mail.ru.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Ukrainā aizliegtie resursi "VKontakte" un Yandex ierindojušies Ukrainas lietotāju visbiežāk apmeklēto vietņu Top-5 jūnijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Interneta asociācijas mājaslapā publicēto informāciju.

Informācija liecina, ka pētījumu veikusi kompānija Factum Group Ukraine pēc Ukrainas Interneta asociācijas pasūtījuma.

Sastrēgums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijeva nobijusies no "Yandex. Sastrēgumi" izmantošanas riska Krievijas uzbrukumam

Pētījumā norādīts, ka apmeklējumu reitingā pirmo vietu ieņēmis Google, tam seko Youtube, Facebook, "VKontakte" un Yandex, bet sestajā vietā ierindojies Ukrainā aizliegtais Krievijas sociālais tīkls Odnoklassniki. Mail.ru ieņēmis devīto vietu.

Maijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprināja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmumu par Krievijas fizisko un juridisko personu saraksta papildināšanu, pret kurām valstī ieviestas sankcijas. Cita starpā valstī tika liegta piekļuve sociālajiem tīkliem "Vkontakte", "Odnoklassniki" un resursiem Yandex un Mail.ru. Lēmums stājās spēkā 17. maijā. Krievijas ĀM uzskata, ka ar sociālo tīklu aizlieguma palīdzību Kijeva pūlas bloķēt alternatīvus informācijas avotus.

Iepriekš jūnijā tika publicēti socioloģiskās grupas "Reiting" aptaujas rezultāti, kas liecināja: gandrīz 60% Ukrainas iedzīvotāju neatbalsta Krievijas sociālo tīklu un vietņu, piemēram, "Vkontakte", "Odnoklassniki" un Yandex bloķēšanu.

Ziņu lente
0