Latvijas paviljons EXPO 2017 Astanā izmaksājis 700 tūkstošus eiro

© ASTANA EXPO 2017Latvijas paviljons EXPO 2017 Astanā
Latvijas paviljons EXPO 2017 Astanā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš informējis, ka paviljona būvniecību pilnībā apmaksājušas privātpersonas.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Latvijas paviljona "EXPO 2017" izstādē Astanā izmaksas sasniegušas 700 tūkstošus eiro, raksta Rus.db.lv.

Paviljona organizators ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), arhitekte — Agnese Lāce. Kā pastāstīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, finansējums ir privāts, bez valsts atbalsta.

Grafiki monitorā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas vieta ekonomiskās brīvības indeksā liecina par atvērtību globālajai tirdzniecībai

Pēc viņa teiktā, paviljons parādījās tikai tāpēc, ka pie LTRK vērsušies vairāki uzņēmumi, uzsverot nepieciešamību piedalīties izstādē. Šobrīd dalību izstādē apstiprinājuši 30 uzņēmumi, taču, pēc Endziņa domām, dalībnieku skaits būs lielāks.

Latvijas paviljons aizņem 365 kvadrātmetrus, centrālais eksponāts — ūdeņraža lokomotīves prototips. Lokomotīves izmetes nenodara kaitējumu apkārtējai videi un rada mazāk trokšņa un vibrāciju.

"EXPO 2017" notiek Astanā no 10. jūnija līdz 10. septembrim. Iepriekš Kazahstānas konsule Rīgā Žazira Mirzakassimova intervijā Sputnik Latvija pastāstīja, ka Latvijas paviljonā katru nedēļu mainīsies prezentācijas tēma.

Piemēram, vienu nedēļu tiks demonstrēti Latvijas dzelzceļa sasniegumi, vēlāk notiks izglītības iespēju Latvijā prezentācija, ostu demonstrācija utt. Viņa uzsvēra, ka ne katra valsts var tik daudzpusīgi parādīt savas iespējas.

Zināms, ka transporta un loģistikas nedēļu republikas paviljonā 9. jūlijā atklās koncerts par godu Latvijas dienai EXPO 2017 ietvaros.

Ziņu lente
0