Triju jūru valstu līderi sūdzējās Trampam par Krieviju

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Baltijas valstu vadītāji brīdināja viņu par draudiem no Krievijas puses.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Triju jūru valstu līderi pastāstīja ASV prezidentam Donaldam Trampam par saviem uzskatiem Maskavas politikas jautājumā un "draudiem no Krievijas puses", paziņoja Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis.

Triju jūru iniciatīvas samits Varšavā, 2017. gada 6. jūlijā - Sputnik Latvija
Vējonis: Latvijai ir svarīga Amerikas gāzes eksporta iniciatīva

Ceturtdien beigusies ASV prezidenta Trampa vizīte Polijā. Vienlaikus Polijas galvaspilsētā notiek Triju jūru valstu vadītāju samits (Melnās, Baltijas un Adrijas jūru), kurā piedalījās arī Tramps.

Pēc Vaščikovska teiktā, Tramps "saņēmis informāciju vizītes laikā Varšavā".

"Mēs piedāvājām savus uzskatus par Krievijas politiku", — citē Vaščikovski ārlietu ministrijas preses dienests.

"Tikšanās laikā plašā sastāvā ar 12 triju jūru valstu vadītājiem viņš saņēmis informāciju no Baltijas un citu valstu pārstāvjiem. Tāpat viņš saņēmis informāciju, kādas briesmas gaidāmas no Krievijas puses," — paziņojis ministrs.

"Viņš saņēma lielu apjomu informācijas un faktus par Krieviju. Es uzskatu, ka viņš ir labi sagatavots, lai tiktos ar Putinu," — viņš teica.

Trampa pirmā tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu notiks Hamburgā G20 samitā.

"Tramp, ej mājās"

Par spīti visiem centieniem nodrošināt Trampam sirsnīgu uzņemšanu Polijā, ne viss noritēja gludi. Pirms viņa uzstāšanās ar runu Krasinsku laukumā Varšavā, vairāki desmiti cilvēku, kuru vidū bija kreiso partiju un kustību pārstāvji, uz Medova ielas izvērsa plakātus ar antiamerikāniskiem lozungiem un skandēja saukļus: "Tramp, ej mājās!"

 

Ziņu lente
0