Sprādziens Briselē: terorists likvidēts, cietušo nav

© REUTERS / Francois LenoirВоеннослужащие на месте взрыва на вокзале в Брюсселе
Военнослужащие на месте взрыва на вокзале в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis, izsaucot islāmiskus lozungus, uzspridzinājies dzelzcela stacijā Beļģijas galvaspilsētā.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Vakar vēlu vakarā Briselē nezināms cilvēks sarīkojis sprādzienu centrālajā dzelzceļa stacijā. Upuru un cietušo nav, ļaundaris ir miris, vēsta RIA Novosti.

Aculiecinieki norāda, ka pirms sprādziena ļaundaris izsaucis radikālus islāmiskus lozungus.

Граната - Sputnik Latvija
Baltkrievijā aizturēts noziedznieks, kurš gatavoja teroraktu Eiropā

"Kāpu lejā pa galvenajām kāpnēm uz platformu un ieraudzīju cilvēku, kurš izkliedza visu iespējamo, kas saistīts ar džihādismu. Nepievērsu īpašu uzmanību, nokāpu pa kāpnēm, un šajā brīdī viņš iekliedzās "Allah Akbar!" un sarīkoja sprādzienu," – Beļģijas telekanāla ēterā pastāstīja dzelzceļa kompānijas darbinieks Nikolā Van Herrevēgels.

Vīrieti, kurš, domājams, bija aplicis pašnāvnieka jostu, nošāva karavīrs. Briseles policija ielenca notikuma vietu. Stacijas apmeklētāji tika evakuēti, vilcienu satiksmē radās neliela aizkavēšanās.

Beļģijas varasiestādes incidentu klasificēja kā teroraktu. No pērnā gada 24. marta valstī ieviests paaugstināts teroristisko draudu līmenis – trešais (maksimālais ir ceturtais). Ceturtais līmenis tika ieviests pēc teroraktiem Briseles lidostā un metro 2016. gada 22. martā, bet divas dienas vēlāk samazināts līdz trešajam līmenim, kas paredz "iespējamus un ticamus" terorakta draudus.

Ziņu lente
0