Mediji: krievu diplomātiem liegta bezmaksas pieeja Ņujorkas štata pludmalēm

© Foto : pixabayПляж Майями в США
Пляж Майями в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētā ar 300 tūkstošiem iedzīvotāju ir četras pludmales, par ieeju katrā iedzīvotāji maksā 20 dolārus. Biļete visai sezonai maksā 60 dolārus.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Ņujorkas štata Oisterbejas pilsētas varas iestādes atņēma krievu diplomātiem un to ģimenēm tiesības uz bezmaksas pilsētas pludmaļu apmeklēšanu, šīs privilēģijas viņiem bija vairākus gadu desmitus, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Associated Press.

Pēc aģentūras datiem, pilsētas mērs Džo Saladino paziņoja, ka ANO strādājošajiem diplomātiem no Maskavas būs jāmaksā par ieeju pludmalē tāpat kā pārējiem iedzīvotājiem.

"Nyet," — tā atbildēja Saladino uz krievu diplomātu pieprasījumu 116 abonementu saņemšanai šopavasar, vēsta aģentūra. Mērs apgalvo, ka viņš piedāvāja diplomātiem iegādāties sezonas abonementus, taču atbildi neesot saņēmis.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Politika
Putins paziņo, ka Krievija neizraidīs ASV diplomātus

Pilsētā ar 300 tūkstošiem iedzīvotāju ir četras pludmales, par ieeju katrā iedzīvotāji maksā 20 dolārus, teikts Oisterbejas mērijas mājaslapā. Biļete visai sezonai maksā 60 dolārus. Ieejas maksa pilsētas nerezidentiem sastāda no 50 līdz 60 dolāriem dienā.

Aģentūra apgalvo, ka ANO diplomāti izmanto šīs privilēģijas jau vairākus gadu desmitus sakarā ar to, ka blakus atrodas Krievijas diplomātiskās misijas īpašumā esošā savrupmāja.

2016. gada decembrī bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija sankciju ietvaros slēdza divus dzīvojamos kompleksus, kas ir Krievijas diplomātiskais īpašums. Viena no tiem ir savrupmāja Longailendā.

Oisterbejas mērs apgalvo, ka viņa lēmums nav saistīts ar jebkādām ASV federālo varas iestāžu rīcībām.

Ziņu lente
0