Šodien viesabonēšana ES kļuvusi bezmaksas

© PixabayРоуминг в Европе
Роуминг в Европе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar šodienu, Eiropas Savienības pilsoņi, kuri ceļo pa ES, var zvanīt, sūtīt īsziņas un pieslēgties pie mobilā interneta no savām mobilajām ierīcēm par tādām pašām cenām kā mājās.

RĪGA, 15.jūnijs – Sputnik. Šodien stājas spēkā noteikumi, kuri atceļ viesabonēšanas maksu Eiropas Savienībās ES mobilo sakaru kompāniju abonentiem.

Eiropas Savienības pilsoņi, kuri ceļo pa ES, var zvanīt, sūtīt īsziņas un pieslēgties pie mobilā interneta no savām mobilajām ierīcēm par tām pašām cenām kā mājās.

Mobilo sakaru operatoriem tika doti divi gadi, lai sagatavotos viesabonēšanas maksas atcelšanai.

Eiroparlamenta prezidents Antonio Tajani nosauca šo lēmumu par "Eiropas panākuma vēsturi".

Jaunie ES noteikumi nav paredzēti "pastāvīgajai viesabonēšanai", kad klients, kurš dzīvo vienā valstī, kļūst par mobilo sakaru abonentu citā ES valstī, kur ir zemāka pakalpojumu maksa. Turklāt, ir paredzēti speciāli noteikumi tarifiem ar bezlimita internetu.

Klients var izmantot bezmaksas viesabonēšanu, kamēr viņš biežāk vai aktīvāk izmanto savu mobilo telefonu dzīvesvietas valstī, nevis ārpus tās robežām ES valstīs. Ja četru mēnešu laikā klients lielāko daļu laika pavada ārzemēs un tur saņem lielāko mobilo pakalpojumu daļu, operators var sazināties ar viņu un lūgt paskaidrot situāciju 14 dienu laikā. Ja klients turpinās aktīvāk izmantot telefonu ārzemēs, operatora kompānija var sākt iekasēt nelielas nodevas par viesabonēšanu, vēsta Eirokomisijas mājas lapa.

Ziņu lente
0