"Tianžas 2" AES reaktorā Beļģijā konstatēts liels skaits plaisu

© pixabayPlaisas sienā. Foto no arhīva
Plaisas sienā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas drošības un iekšlietu ministrs apgalvo, ka plaisas neapdraud atomelektrostacijas drošību.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Ultraskaņas pārbaudes rezultāti liecina, ka Beļģijas AES "Tianža 2" atomreaktora korpusā radušās 70 plaisas, informē Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu DW.

Beļģijas drošības un iekšlietu ministrs Jans Jambons pavēstījis, ka defekti konstatēti pētījumu leņķa nomaiņas rezultātā. Politiķis uzskata, ka AES drošība nav apdraudēta.

Протестущие рабочие возле АЭС Ножан-сюр-Марн во Франции - Sputnik Latvija
Vācieši iepērk jodu, paturot prātā avārijas iespēju tuvējā AES

Informācijas aģentūru rīcībā esošā informācija liecina, ka līdzīgas inspekcijas gaitā 2015. gadā bija fiksēti vairāk nekā trīs tūkstoši pazīmju, kas varētu liecināt par bojājumiem reaktora "Tianža 2" korpusā.

Vācijas parlamenta deputāti 2016. gadā kritiski izteicās par Beļģijas lēmumu atstāt ekspluatācijā atomelektrostacijas "Tianža" un "Dula" un pie tam visiem iedzīvotājiem bez maksas izsniegt joda tabletes.

Beļģijas AES "Tianža" izvietota netālu no Lježas, aptuveni 70 kilometru attālumā no Āhenes pilsētas Vācijā. "Dula" atrodas netālu no Antverpenes, 150 kilometru attālumā no Vācijas robežas. Vācijā šo AES ekspluatāciju uzskata par nedrošu.

Ziņu lente
0