Putins: Krievijas un ASV karu neviens nepārdzīvotu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В.Путин
Президент РФ В.Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamnedēļ kabeļtelevīzijas kanāls Showtime parādīs Krievijas prezidenta Vladimira Putina un amerikāņu režisora Olivera Stouna sarunas pilno versiju.

RĪGA, 7.jūnijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins sniedzis interviju amerikāņu režisoram Oliveram Stounam priekš TV kanāla Showtime.

TV kanāls parādīja intervijas fragmentu, pilna versija tiks rādīta 12.-15. jūnijā.

"Vai "karstā" kara gadījumā dominētu ASV?" — vaicāja Krievijas prezidentam Stouns. 

"Domāju, ka to (karu – red.) nepārdzīvotu neviens," — teica Putins.

Izdevums The Daily Beast citē Putina vārdus no intervijas par Kubrika filmu "Doktors Streindžlovs, jeb kā es pārstāju baidīties un iemīlēju bumbu", kura parādījās uz ekrāniem 1964. gadā aukstā kara laikā. Stāsts ir par hipotētisku kodolieroču konfliktu starp PSRS un ASV. Filma uzņemta politiskā satīras žanrā.

Президент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC - Sputnik Latvija
Eksperts par Putina interviju NBC: saruna bija diezgan skarba

"(Kubriks – red.) paredzēja dažas problēmas pat tehnikas ziņā, lietas, kas liek aizdomāties par reāli pastāvošiem draudiem … lieta tāda, ka kopš tā laika maz, kas mainījies. Vienīgā atšķirība ir, ka mūsdienu apbruņošanās sistēmas kļūst arvien izsmalcinātākas, arvien sarežģītākas. Bet šīs ieroču atbildes (pielietošanas – red.) un šādu apbruņojuma sistēmu kontroles neiespējamības idejas joprojām ir pareizas. Tas ir kļuvis vēl sarežģītāk, vēl bīstamāk," — uzskata Krievijas prezidents.

Turklāt Putins uzsvēra, ka viņš cer uz abpusējo attiecību uzlabošanos.

"Cerība ir vienmēr, kamēr mūs baltās čībās nenesīs uz kapsētu," — ar smaidu teica Putins, atbildot uz Stouna jautājumu par Trampa iespējamo lomu divu valstu sadarbībā.

Tāpat Putins izteicās par NATO lomu, atzīmējot, ka šobrīd alianse meklē ārējo ienaidnieku, lai attaisnotu savu pastāvēšanu.

"Vairs nav Austrumu bloka, nepastāv Padomju Savienība. Kādēļ tad NATO pastāv? Man liekas, lai atspēkotu savu pastāvēšanu, NATO ir nepieciešams ārējais ienaidnieks, notiek pastāvīgi ārējā ienaidnieka meklējumi vai arī kaut kādas provokācijas, lai nosauktu kādu par pretinieku," — teica Putins.

Ziņu lente
0