"Melnā" diena "zaļajiem": ASV izstājas no klimata glābšanas vienošanās

© REUTERS/Joshua RobertsASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar to Tramps izpildīja vienu no saviem galvenajiem priekšvēlēšanu solījumiem un pie reizes izdarīja triecienu vēl vienam viņa priekšgājēja demokrāta Barakas Obamas mantojumam, pateicoties kuram Parīzes vienošanās kļuva iespējama.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik. Ceturtdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka valsts izstājas no 2015.gadā noslēgtās Parīzes vienošanās par klimatu — vislielākā mēroga vienošanās šajā jomā, kuru daudzi dokumenta atbalstītāji sauca "par cilvēces nākotni", vēsta RIA Novosti.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель на саммите Большой семерки в Таормине, Италия, 26 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Politika
Merkele paziņojusi, ka ES vairs nevar paļauties uz citiem
Savu lēmumu Tramps skaidroja ar to, ka vienošanās bija "ārkārtīgi negodīga" pret ASV, varēja izdarīt kaitējumu viņu ekonomiskajām interesēm, kuras viņš liek pirmajā vietā, un bagātinātu citas valstis, tādas kā Indija un Ķīna. Parīzes vienošanās vietā prezidents piedāvāja noslēgt jaunu, kura, pēc viņa vārdiem, būs taisnīgāka pret pirmo pasaules ekonomiku.

Valsts vadītāja lēmums nebija negaidīts, kaut arī daži vienošanās dalībnieki cerēja, ka Tramps tomēr nespers tik radikālu soli. Vēl pāris dienas iepriekš presē parādījās neapstiprināta informācija ar atsauci uz anonīmiem ASV administrācijas ierēdņiem, ka lēmums jau ir pieņemts. Informācija izrādījās patiesa, vides aizstāvju cerības netika attaisnotas.

Līdz ar to Tramps izpildīja vienu no saviem galvenajiem priekšvēlēšanu solījumiem un pie reizes izdarīja triecienu vēl vienam viņa priekšgājēja demokrāta Barakas Obamas mantojumam, pateicoties kuram Parīzes vienošanās kļuva iespējama.

Ziņu lente
0