Makrons nosauca Trampa rokasspiedienu par "patiesības momentu".

© REUTERS / Peter DejongFrancijas prezidents Emanuels Makrons ar amerikāņu līderi Donaldu Trampu
Francijas prezidents Emanuels Makrons ar amerikāņu līderi Donaldu Trampu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš īpaši stiprs ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa franču kolēģa Emanuela Makrona rokasspiediens viņu pirmo tikšanos laikā pirms NATO samita Briselē, pievērsa amerikāņu žurnālistu uzmanību.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons nosauca stipru rokasspiedienu ar amerikāņu līderi Donaldu Trampu, kas notika viņu pirmajā tikšanās reizē pirms NATO samita Briselē, par "patiesības momentu", kas nozīmē, ka puses nepiekāpsies, vēsta RIA Novosti.

Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Franču ģenerālis: Makrons iestājas par dialogu ar Maskavu

"Mūsu rokasspiediens tas nav tik vienkārši, tas nav politikas alfa un omega, tas ir patiesības mirklis," — teica Makrons intervijā izdevumam Journal du Dimanche. "Bija jāparāda, ka mēs pat simboliski nepiekāpsimies, tomēr mums arī nevajadzētu pievērst pārāk lielu mediju uzmanību," — piebilda prezidents.

Kā raksta izdevums, līderu rokasspiedienam bija jānozīmē Francijas prezidenta nodoms "ierakstīties partneru līdztiesību loģikā", kā arī jānosūta signāls pasaulei par diplomātiskā kontrakta sākumu, ko nevar lauzt." Donalds Tramps, Turcijas prezidents vai Krievijas prezidents ņem vērā spēka loģiku, un tas mani neuztrauc. Es neticu publisko apvainojumu diplomātijai. Pie tam es nepiekāpos divpusējā dialogā – tikai tā var piespiest cienīt sevi," — paskaidrojis Makrons.

Ziņu lente
0