Spānijas Aizsardzības ministre sola, ka Katalonijā referendums nenotiks

© REUTERS/Juan MedinaKatalonijas karogs. Foto no arhīva
Katalonijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Marija Doloresa de Kospedāle solīja, ka Katalonijā nebūs pat balsošanas, analoģiski tai, kura notika 2014.gada novembrī, kad autonomās sabiedrības varas iestādes veica tā saucamo "aptauju par neatkarību".

RĪGA, 25.maijs — Sputnik. Katalonijas neatkarības referendums par atdalīšanos no Spānijas nenotiks, tie, kuri kuri apņemsies veikt balsošanu, par to atbildēs, paziņoja aizsardzības ministre Marija Doloresa de Kospedāle intervijā radiostacijai COPE, vēsta RIA Novosti.

Cilvēki tur esteladas karogu, gaidot Katalonijas Parlamenta prezidenta Karmesa Forkadela ierašanos Barselonas tiesas namā, Spānijā. 2017.gada 8.maijs.

Katalonijas karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kungi un kalpi. Eirokolhozā – nekādas vienprātības

"Atbildot uz šantāžu, ir jārīkojas piesardzīgi, pirmkārt, ar prātu, kā arī ar lielu apņēmību. Valsts rokās ir visi nepieciešamie instrumenti, un tos vajadzēs izmantot, lai pretotos tā (referenduma — red.) veikšanai, jo tas ir uzbrukums mūsu konstitūcijas modelim un likumiem. Cik tālu ir jāiet? Tas ir atkarīgs no to darbības, kas valda Ženeralitātā (Katalonijas valdībā — red.), " paziņoja Aizsardzības ministrijas vadītāja.

Pēc viņas vārdiem, Katalonijas varas iestādes "ir aizgājuši savos draudos pārāk tālu".

"Nedrīkst pieļaut šantāžas mēģinājumus. Valdība to nepieļaus. Mēs esam gatavi, lai nepieļautu, ka šīs kartona un stikla urnas tiktu uzstādītas. Tie, kas sadarbosies, atbildēs likuma kārtībā, visiem ir jāievēro likumus, " teica Kospedāle.

Tāpat viņa solīja, ka Katalonijā nebūs pat balsošanas, analoģiski tai, kura notika 2014.gada novembrī, kad autonomās sabiedrības varas iestādes veica tā saucamo "aptauju par neatkarību". "Es varu teikt, ka tamlīdzīgs neatkārtosies. Mēs darīsim, kas jādara. To es saku skaidri, " piebilda Kospedāle.

Ziņu lente
0