WikiLeaks atrada "krievu pēdas" Makrona štāba vēstuļu noplūdē

© UnsplashРабота на планшете
Работа на планшете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Francijas prezidenta kandidāta, partijas "Uz priekšu!" līdera un bijušā valsts ekonomikas ministra Emanuela Makrona komanda paziņoja par hakeru uzbrukumu kustības pārstāvju e-pastam, kā rezultātā notīkot informācijas noplūde.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. WikiLeaks paziņoja, ka Francijas prezidenta amata kandidāta Emanuela Makrona priekšvēlēšanu štāba sarakstes noplūdē deviņas reizes tiek minēts krievu kompānijas darbinieka vārds, vēsta RIA Novosti.

"#MacronLeaks (heštegs, kas nozīmē Makrona komandas vēstuļu noplūdi – red.): Krievijas valdības līguma kompānijas "Evrika" darbinieka vārds parādās deviņas reizes noplūdušā arhīva xls_cendric.rar datos," — raksta organizācija savā Twitter mikroblogā. Turklāt WikiLeaks pievieno savai publikācijai ekrāna bildi, kurā attēlota tabula ar datumiem. Tajā figurē Georgijs Roška.

WikiLeaks neprecizē, par kādu tieši "Evrika" kompāniju tiek runāts. Tai pašā laikā WikiLeaks norāda, ka runa ir par kompāniju, kura "pēc Krievijas mediju datiem, ieguvusi FDD licenci valsts noslēpuma saglabāšanas darbībām". Krievijas IT kompāniju vidū ir kompānija "Evrika", kuras pastāvīgie klienti, kā paziņots tās oficiālajā mājas lapā, ir ĀM, Ekonomikas attīstības ministrija, Veselības ministrija, Federālais muitas dienests, Krievijas Centrālā Banka,Krievijas Federācijas Pensiju fonds un Krievijas federācijas Grāmatvedības palāta. Tāpat "Evrikas" mājaslapā tiek teikts, ka tā piedāvā produkciju un dažādus risinājumus saskaņā ar "noteiktas darbības veidu saņemtajām licencēm un sertifikātiem".

Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Politika
Sputnik atbildēja uz Makrona štāba apvainojumiem

Kompānija "Evrika" pagaidām nav sniegusi komentārus RIA Novosti.

Iepriekš Francijas prezidenta kandidāta, partijas "Uz priekšu" līdera un bijušā valsts ekonomikas ministra Emanuela Makrona komanda paziņoja par hakeru uzbrukumu kustības pārstāvju e-pastam, kā rezultātā notīkot informācijas noplūde.

Taču izdevums "Monde" rakstīja, ka runāt par Krievijas saistību ar šo incidentu ir pāragri. "Kiberuzbrukumu vainīgo noskaidrošana ir ilgstošs process, tas aizņems vairākas dienas vai nedēļas," — vēstīja avīze.

Šodien Francijā norisināsies otrā prezidenta vēlēšanu kārta. Par prezidenta krēslu cīnās "Uz priekšu" kustības līderis, bijušais valsts ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, kurš pirmajā kārtā ieguva 24,01% balsu, un "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna (21,3%).

Ziņu lente
0