Lepēna piedāvā Eiropas Savienībai alternatīvu savienību

© REUTERS / Eric GaillardFrancijas prezidenta posteņa "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna
Francijas prezidenta posteņa Nacionālās frontes partijas kandidāte Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta posteņa "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna paziņoja, ka vēlas aizvietot Eiropas Savienību ar "Eiropas brīvo un suvereno valstu aliansi".

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. Francijas prezidenta posteņa "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna paziņoja radiostacijas Europe 1 ēterā, ka vēlas aizvietot Eiropas Savienību ar "Eiropas brīvo un suvereno valstu aliansi", vēsta RIA Novosti.

"Es esmu eiropiete, bet es negribu šo politisko struktūru, kura saucas Eiropas Savienība, kura pilnībā ir novirzījusies no kursa. Tad, varbūt, atradīsim tai jaunu nosaukumu, šai jaunajai nāciju un sadarbības Eiropai… Piemēram, Eiropas alianse, kura ļautu valstīm apvienoties projektos, kuri neiet pretrunā ar viņu nacionālajām interesēm, jo ES pamatproblēma ir tieši tas, ka tā kļuvusi praktiski totalitāra, " paziņoja Lepēna.

Viņa piebilda, ka tic tam, ka kopā ar sabiedrotajiem Eiropas valstu vidū, kuras līdzīgi cieš no ES, "var radikāli izmainīt Eiropas Savienības funkcionēšanas modeli". Jauno apvienību viņa piedāvāja nosaukt par "Eiropas brīvo un suvereno valstu aliansi".

Francijas prezidenta posteņa kandidāte no Nacionālās frontes partijas Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Lepēna: ekonomikai ir vajadzīga nacionāla valūta
Lepēna ne reizi vien uzstājās ar asiem paziņojumiem par ES. Tā, 18.aprīlī viņa pieprasīja telekanālam TF1 novākt ES karogu no aizmugurējā plāna savas intervijas laikā, paziņojot, ka "Eiropas Savienība ir izdarījusi ne mazumu ļauna mūsu valstij un mūsu tautai".

Turklāt, kā ziņoja RIA Novosti "Nacionālās frontes" priekšvēlēšanu štāba galvas direktors Davids Rašlins, uzvaras vēlēšanās gadījumā Lepēna plāno veikt referendumu par Francijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Pagājušajā svētdienā, 23.aprīlī, Francijā notika pirmā prezidenta vēlēšanu kārta. Uz šo posteni pretendēja 11 kandidāti. Saskaņā ar IeM gala datiem, pirmajā kārtā uzvarēja "Uz priekšu" kustības līderis, bijušais valsts ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, kurš saņēma 24,01% balsu. "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna saņēma 21,3%. Viņi abi iekļuva otrajā kārtā, kura notiks 7.maijā.

Ziņu lente
0