ANO solīja sekot LGBT situācijas izmeklēšanai Čečenijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprīļa sākumā parādījās informācija, ka Čečenijā notiek masveida iedzīvotāju ar netradicionālo seksuālo orientāciju aizturēšana.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. ANO cilvēktiesību augstākais komisārs Zeids Al Huseins paziņoja par detalizētākas izmeklēšanas nepieciešamību par LGBT sabiedrības pārstāvju stāvokli Čečenijā, vēsta RIA Novosti.

"LGBT sabiedrība Čečenijā: nepieciešams veikt padziļinātu pētījumu, mēs turpināsim uzmanīgi vērot situāciju, " teikts ANO cilvēktiesību augstākā komisāra oficiālajā Twitter mikroblogā. Atbilstošu paziņojumu Al Huseins izteica brīfinga laikā pirmdien Ženēvā.

Iepriekš  Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands apsolīja EPPA turpināt sekot līdzi LGBT sabiedrības pārstāvju stāvokļa situācijai Čečenijā.

Aprīļa sākumā avīzē "Novaja gazeta" parādījās materiāls, kurā teikts par Čečenijas iedzīvotāju ar netradicionālo seksuālo orientāciju masveida aizturēšanām. Čečenijas vadītāja preses sekretārs Aļvi Karimovs noliedza avīzē teikto un paziņoja, ka republikā vīriešiem "ir tikai viena orientācija", par ko var spriest pēc augtā dzimstības līmeņa.

LGBT - Sputnik Latvija
"Netradicionālie" bēgļi: kādas problēmas gaida Eiropā LGBT bēgļus

Valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka nav pamata neticēt informācijas neesamībai par jebkādu geju vajāšanu, kuru sniedza Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs savas sarunas laikā ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Putins pieņēma Kadirovu Kremlī 19.aprīlī. sarunas laikā republikas vadītājs pārliecinoši teica Putinam, ka visas mediju publikācijas par cilvēku nolaupīšanu un noslepkavošanu Čečenijā ir provokācija.

Ziņu lente
0